Borussia Dortmund verpest de terugkeer van Robben

De comeback van Arjen Robben ten spijt, koploper Bayern München kreeg op eigen veld een gevoelige tik van regerend kampioen Borussia Dortmund (0-1).

Robben verscheen zaterdag na een absentie van zeven weken verrassend genoeg aan de aftrap. Maar ook de herstelde aanvaller kon de topper in de Bundesliga niet echt vlot trekken. Het spel van zowel Bayern München als Borussia Dortmund verzandde vooral in een tactisch steekspel met weinig kansen voor beide doelen.

Robben had een zware avond tegen Dortmund-linksback Marcel Schmelzer, maar stond wel aan de basis van een van de weinige kansen van Bayern in de eerste helft. Franck Ribéry verzuimde het voorbereidend werk van de Oranje-international te bekronen.

In de tweede helft van de topper bleef het aantal kansen laag. De wedstrijd werd in de 65ste minuut beslist door Mario Götze. De negentienjarige middenvelder profiteerde van een slippertje van Jérôme Boateng en tekende dankbaar voor de winnende treffer.

Robben moest met Thomas Müller na 72 minuten het veld ruimen. Trainer Jupp Heynckes wilde met het inbrengen van Ivica Olic en David Alaba het tij keren. Maar in die opzet slaagde Bayern niet, ook doordat de derde invaller Nils Petersen in de slotfase een kans onbenut liet.

Door het resultaat in München werd het spannender op de Duitse ranglijst. De voorsprong van Bayern München op Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach slonk tot twee punten. Foto: VI Images