Boost voor Van Bronckhorst in aanloop naar Europa League-finale

Reacties

Giovanni van Bronckhorst kan woensdag in de Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt weer beschikken over Kemar Roofe. De aanvaller van Rangers FC heeft net op tijd groen licht gekregen van de medische staf.

Boost voor Van Bronckhorst in aanloop naar Europa League-finale
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
ns
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Roofe viel vorige maand geblesseerd uit tijdens de halve finale van het toernooi om de Scottish Cup. Dat de Jamaicaans international op tijd is hersteld voor de finale van de Europa League, betekent goed nieuws voor Van Bronckhorst. De Nederlandse manager kan niet beschikken over topscorer Alfredo Morelos, die kampt met een bovenbeenblessure.

'Kemar is beschikbaar', bevestigde Gio dinsdag op de persconferentie in Sevilla. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuán wordt woensdag om 21.00 uur afgetrapt. 'Hij heeft gisteren voor het eerst meegedaan aan de groepstraining en heeft daarvoor individueel getraind. Dat betekent dat hij in de wedstrijdselectie zit en dat hij er klaar voor is als ik hem nodig heb. Dat is een grote boost voor ons.'

Controversieel
In Schotland is volop aandacht voor de kraker in de Europa League. Voormalig international Kevin Thomson baarde opzien door in gesprek met The Scottish Sun te zeggen dat een eventuele winst van Rangers de beste prestatie ooit zou zijn van een Schotse club. Dat is opvallend, omdat aartsrivaal Celtic in 1967 beslag legde op de Europa Cup I.

'Ik zeg dit niet om controversieel te zijn, zo ben ik niet. Ik heb respect voor beide clubs, omdat ze allebei een geweldige geschiedenis hebben. Ik zeg dit omdat je moet kijken waar Rangers vandaan komt', aldus de oud-speler van de club. 'Na het faillissement moesten ze onderaan beginnen en alles opnieuw opbouwen. Als je ziet hoe ver Rangers is gekomen en kijkt naar de financiële verschillen in het Europese topvoetbal, zou dit een ongelooflijke triomf zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.