Bonucci (36) kiest op oude dag nog voor Bundesliga-avontuuur

Reacties

Leonardo Bonucci heeft op Deadline Day getekend bij 1. FC Union Berlin. De 36-jarige Italiaanse verdediger sluit zijn carrière waarschijnlijk af in Duitsland.

Bonucci (36) kiest op oude dag nog voor Bundesliga-avontuuur
© Pro Shots

Bonucci had nog een eenjarig contract bij Juventus, maar daar werd de Italiaan afgelopen zomer naar de uitgang gestuurd. De verdediger mocht op zoek naar een andere club en ontbrak in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij De Oude Dame.

Sampdoria, Newcastle United en Lazio behoorden daarna tot de geïnteresseerden, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op Union Berlin. Met de Berlijnse stuntploeg van verdediger Danilho Doeki en aanvaller Sheraldo Becker gaat Bonucci de Champions League in.

'Het is speciaal voor mij om voor het eerst in mijn carrière in het buitenland te spelen', zegt Bonucci, die tot nu toe louter in Italië actief was. 'Bij Union heb ik de kans om op het hoogste niveau te blijven spelen en om het team met mijn ervaring te helpen.'

Bonucci speelde in zijn loopbaan 502 officiële wedstrijden voor Juventus. Liefst acht keer veroverde hij met de club uit Turijn de Scudetto. Ook won hij vier keer de Coppa Italia. Daarnaast werd de 121-voudig international Europees kampioen met Italië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Bonucci
Meer over L. Bonucci
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.