Bondscoach Zwitserland plaatst Portugal boven Nederland en Engeland

Reacties

Bondscoach Vladimir Petkovic gelooft in de kansen van Zwitserland bij de halve finale in de Nations League tegen Portugal. Captain Granit Xhaka roept op met lef te spelen, dan kan het gastland woensdagavond pijn worden gedaan.

Bondscoach Zwitserland plaatst Portugal boven Nederland en Engeland

De Zwitsers wonnen in de groepsfase van de Nations League met 5-2 van België en versloegen IJsland met 6-0. Indrukwekkende zeges, maar het neemt niet weg dat de ploeg van Petkovic in Portugal de duidelijke underdog is. De keuzeheer was bij zijn persconferentie duidelijk over de verhoudingen: 'Portugal is voor mij absoluut de favoriet. Niet alleen voor deze wedstrijd, maar voor het gehele toernooi. Ze spelen thuis en zijn Europees kampioen.'

Bij de voorbereiding houdt Petkovic zich vast aan onder andere de 4-0 zege van Liverpool op Barcelona in de halve finale van de Champions League, waar zijn sterspeler Xherdan Shaqiri als basisspeler bij The Reds bij betrokken was. Niets is onmogelijk is de gedachte. De bondscoach maakte duidelijk niet in de bekende val te willen trappen zich alleen te focussen op het afstoppen van Cristiano Ronaldo. 'Hij is de kers op de taart, maar ze zijn niet volledig afhankelijk van hem. Ik heb alle respect voor Portugal, maar we zijn naar hier gekomen om te winnen', sprak de Bosnische Kroaat.

De Zwitsers speelden richting het voorbije WK nog kwalificatiewedstrijden tegen Portugal. Xhaka vertelde over de lessen van die duels: 'Thuis wonnen we met 2-0. We lieten zien dat als we met lef spelen, dat we ze kunnen verslaan. In de uitwedstrijd waren we angstig en verloren we met 2-0. We moeten ons eigen spel spelen, dan kunnen we Portugal frustreren.' De Arsenal-middenvelder is samen met Shaqiri het nieuwe boegbeeld van de Zwitserse ploeg, nu de 35-jarige Stephan Lichtsteiner niet meer is opgeroepen.

Portugal
Portugal
3 - 1
Zwitserland
Zwitserland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.