Bondscoach verantwoordelijk voor zwarte bladzijde in Italiaans voetbal stopt

Reacties

Gian Piero Ventura gaat met pensioen. De Italiaanse trainer, die kort bondscoach was van Italië, stopt na een periode van 37 jaar in de voetballerij. Ventura (73) was het overgrote deel van zijn carrière actief bij kleinere clubs in Italië. In november 2017 werd hij ontslagen als bondscoach van La Squadra Azzurra.

Bondscoach verantwoordelijk voor zwarte bladzijde in Italiaans voetbal stopt
© Pro Shots

Het ontslag van Ventura volgde kort na een voor Italië dramatisch verlopen kwalificatieperiode. De huidig Europees kampioen werd in de groep tweede achter Spanje en moest zodoende via de play-offs een WK-ticket zien af te dwingen. In een tweeluik bleek Zweden echter te sterk, waardoor Italië voor het eerst sinds 1958 een WK miste.

Na zijn ontslag bij Italië was Ventura nog kort actief bij Chievo Verona en Salernitana. Sinds juli vorig jaar zat de Italiaan zonder club, hij vertrok om bijzondere redenen bij Salernitana. Na bijna anderhalf jaar zonder club neemt Ventura dus in stilte afscheid. 'Ik heb besloten om te stoppen, ik wil geen toespraken op het veld meer houden. Na 37 jaar in de voetballerij, met een boel plezier en enkele negatieve momenten, ga ik mijn normale leven weer oppakken. De jaren vliegen voorbij, ik wil genieten van mijn leven', aldus Ventura.

Bekijk hier al onze video's
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.