Bondscoach van Qatar schuift Oranje naar voren als een van de favorieten

Reacties

Voor Félix Sánchez is zijn toekomst als bondscoach van Qatar nog onzeker. Het gastland verloor tegen Oranje voor de derde keer op rij. Toch wil de 46-jarige Spanjaard na de roemloze uitschakeling niet van een mislukt WK spreken.

Bondscoach van Qatar schuift Oranje naar voren als een van de favorieten
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Als bondscoach van Qatar werkte Sánchez met deze generatie spelers jarenlang toe naar dit WK. De cijfers bij het einde van de groepsfase zijn pijnlijk: nul punten, één keer gescoord en zeven goals tegen. Volgens Sánchez moet niet alleen naar het resultaat worden gekeken. 'We hebben geprobeerd competitief te zijn op het hoogste niveau. Dat was het doel en dat is ons bij vlagen gelukt. Dit was een scenario dat mogelijk was. We hebben tegen Senegal en Nederland goed gespeeld en in de eerste wedstrijd tegen Ecuador ons niveau niet gehaald. Dat is de conclusie', zegt hij bij El Mundo Deportivo.

Sánchez is al sinds 2013 in dienst bij de Qatarese voetbalbond. Via de functie van trainer van de Onder-19 groeide hij toe naar de rol van bondscoach. Officieel kreeg hij in juli 2017 de leiding over de nationale ploeg. Eindigt met de uitschakeling ook zijn periode als bondscoach? Sánchez: 'Ik weet nog niets over mijn toekomst. Ik keek niet verder dan deze wedstrijd tegen Nederland. Het belangrijkste is dat er een plan is rond de nationale ploeg. Het landelijke project hangt niet af van mij of één iemand anders. De bond gaat bepalen wat de volgende stappen zullen zijn.'

Sánchez schoof tegenover de pers het Nederlands elftal naar voren als een van de grootste kanshebbers op WK-winst. 'We hebben tegen een uitstekend team gespeeld, dat ook een van de favorieten is. We hadden het lastig, maar konden ze in lange periodes bijbenen. Ik wil de fans bedanken voor hun steun', sloot de Spanjaard af.

Wereldkampioenschap

Stand Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.