Bondscoach neemt het op voor Ronaldo na ongelukkig optreden

Reacties

Hoewel Portugal alle reden had om tevreden terug te kijken op het Nations League-duel met Tsjechië (0-4), stapte Cristiano Ronaldo niet bepaald vrolijk van het veld. De 37-jarige vedette kende een ongelukkig optreden in Praag, waar hij een bloedneus opliep na een botsing met doelman Tomás Vaclik.

Bondscoach neemt het op voor Ronaldo na ongelukkig optreden
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
0 - 4
Portugal
Portugal

Portugal pakte zaterdagavond de koppositie dankzij de overtuigende zege op Tsjechië. De bijdrage van Ronaldo bleef beperkt tot een assist bij de laatste goal van Diogo Jota. Zelfs bij het vieren van die goal maakte CR7 een wat beteuterde indruk. Dat was ook na het laatste fluitsignaal zo. Met gebogen hoofd liep de 190-voudig international het veld af, alsof Portugal een zure nederlaag had geleden.

Volgens bondscoach Fernando Santos was er weinig aan de hand. 'Zo is voetbal', vertelde de 67-jarige oefenmeester op de persconferentie. 'Hij had drie of vier kansen om te scoren, hij heeft zijn werk gedaan. Hij werkte hard voor het team en stond op de juiste plek. Zonder zijn inbreng hadden we de andere doelpunten ook niet gemaakt.' Volgens Santos was Ronaldo ook gewoon 'blij' met de overwinning.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar Ronaldo niet scoorde, deed Diogo Dalot dat wel. De rechtsback van Manchester United pakte bij afwezigheid van de geschorste João Cancelo zijn kans. Het toont volgens Santos de kracht van de Portugese selectie aan. 'Dit bezorgt me al langer hoofdpijn. We weten allemaal dat er veel kwaliteit is, maar niet iedereen kan spelen. Ik weet dat ik iedereen kan inbrengen zonder dat het niveau omlaag gaat.'

En dat biedt hoop richting het WK. 'Het beste moet nog komen', sprak Santos vol vertrouwen richting het WK, waarin Portugal in Groep H zit met Ghana, Uruguay en Zuid-Korea. Eerst wacht dinsdag nog het duel met Spanje om een plek in de Final Four van de Nations League. Portugal heeft aan een gelijkspel genoeg. Santos rekent zich nog niet rijk. 'Dit verandert niks, de wedstrijd tegen Spanje wordt beslissend.'

Di 27 sep. 2022

UEFA Nations League

Stand League A Groep 2 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
8-5
+3
11
2
Portugal
6
3
1
2
11-3
+8
10
3
Zwitserland
6
3
0
3
6-9
-3
9
4
Tsjechië
6
1
1
4
5-13
-8
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.