Bondscoach Mexico wijst bij verklaring ontbreken Giménez naar Feyenoord

Reacties

Vraagtekens staan er bij de beslissing Santiago Giménez buiten de WK-selectie van Mexico te houden. De Feyenoorder heeft nog wel een (kleine) kans op een reis naar Qatar.

Bondscoach Mexico wijst bij verklaring ontbreken Giménez naar Feyenoord
© Pro Shots

De beslissing om Giménez te laten vallen, is niet overal even goed gevallen. In Mexico wordt gesproken over een controversiële beslissing. Het gebrek aan speeltijd bij Feyenoord was voor bondscoach Gerardo Martino de aanleiding de Feyenoorder niet op te nemen in zijn WK-selectie. 'Hij maakt wel doelpunten, maar weinig minuten', had de keuzeheer gezegd.

Bij die argumenten worden vraagtekens gezet. In Mexico wordt ook geopperd dat Martino zijn oor heeft laten hangen naar de ervaren krachten als Andres Guardado, die een voorkeur hadden voor Rogelio Funes Mori. Bovendien is het opvallend Raúl Jiménez ondanks zijn blessure wel de laatste schifting heeft overleefd.

WK-kans
Die fysieke ongemakken bieden Giménez nog wel een kans dat hij alsnog op het WK kan schitteren. Jiménez is weliswaar opgenomen in de Mexicaanse WK-selectie, maar hij speelde sinds eind augustus niet meer vanwege een blessure. Woensdag moet de aanvaller van Wolverhampton Wanderers in het vriendschappelijke duel met Zweden laten zien dat hij helemaal hersteld is.

In de reglementen van de FIFA is er een mogelijkheid om een wijziging door te voeren in de maandag ingeleverde WK-selectie. In het geval van een blessure is een vervanging toegestaan tot 24 uur voor aftrap van de eerste WK-wedstrijd. Daarvoor is een doktersverklaring nodig die uitwijst dat de kwetsuur van dien aard is dat de speler geen rol kan spelen in het toernooi.

Giménez had eerder al zijn hoop op WK-deelname geuit. 'Iedereen ziet zichzelf op een WK spelen, het is een van mijn dromen, een van mijn doelen. Als het gebeurt, zal ik God dankbaar zijn. Maar zo niet, dat verandert het niets omdat ik weet dat ik er alles aan heb gedaan om er te zijn. Ik moet me concentreren op Feyenoord.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Mexico
Meer over Mexico
Meer S. Giménez
Meer over S. Giménez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.