Bondscoach Marokko schrapt naam Ihattaren bij laatste schifting

Reacties

Mo Ihattaren maakt geen deel uit van de definitieve selectie van Marokko voor de oefeninterlands tegen Burkina Faso en Niger. Bondscoach Vahil Halilhodzic heeft de 46-koppige voorselectie ingekrompen tot 27 spelers. Ook Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi horen daar niet bij. Mazraoui mag zich melden bij Jong Marokko.

Bondscoach Marokko schrapt naam Ihattaren bij laatste schifting

Marokko voerde de druk op Ihattaren onlangs op door de talentvolle PSV'er op te nemen in de voorselectie. Ihattaren zal op termijn moeten kiezen tussen Nederland en Marokko. Volgens bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal is het nu nog niet zo dat Ihattaren meteen voor Marokko mag uitkomen.

'Dat kan helemaal niet, want hij moet eerst een keuze maken', zei hij afgelopen zondag bij Studio Voetbal. 'Dat wil hij nog niet doen. Hij is 'voetbal-Nederlander'. Als hij voor Marokko wil kiezen, moet hij een heel traject in. Dat moet hij aanvragen, officieel gezien. Hoe dat allemaal loopt, weet ik ook niet. Dat heeft met een vergunning te maken. Dan zou hij niet al in september mogen spelen voor Marokko.'

Hakim Ziyech en Sofyan en Nordin Amrabat zitten wel bij de definitieve selectie van Marokko. Ihattaren kan in de komende interlandperiode alsnog in actie komen. Erwin van de Looi nam de middenvelder namelijk op in de voorselectie van Jong Oranje.

De volledige selectie:

Keepers: Munir, Bounou, Tagnaouti en Zniti.

Verdedigers: Chafik, Dirar, Boutayeb, Chebake, Banoun, El Yamiq, Saïs, Abdelhamid en Baadi.

Middenvelders: Belhanda, Bennasser, Sofyan Amrabat en Bourabia.

Aanval: Fajr, El Karti, Taarabt, Ziyech, Nordin Amrabat, Boufal, Harit, Carcela, Alioui en Azaro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer M. Ihattaren
Meer over M. Ihattaren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.