Bondscoach Canada ziet humor van voorpagina in: 'Alleen mijn vrouw...'

Reacties

Opeens vond John Herdman zichzelf vrijdag naakt terug op de voorpagina van de grootste krant van Kroatië. De bondscoach van Canada kon er de humor wel van inzien, bleek na het WK-duel met Kroatië.

Bondscoach Canada ziet humor van voorpagina in: 'Alleen mijn vrouw...'
© 24sata
Kroatië
Kroatië
4 - 1
Canada
Canada
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Herdman ontketende een kleine rel door woensdagavond na de nederlaag tegen België te zeggen dat Canada dan maar Kroatië moest 'F-en'. Twee dagen later stond de 47-jarige Engelsman in zijn nakie afgebeeld op de voorpagina van 24sata, de meest gelezen krant in Kroatië, met daarbij de tekst: 'Je hebt de praatjes, maar heb je ook de ballen?'

In Kroatië werd zijn uitspraak opgevat als een gebrek aan respect en volgens uitblinker Andrej Kramaric zorgde het ook voor extra motivatie bij de vice-wereldkampioen. Herdman bleef erbij dat hij slechts zijn eigen ploeg wilde motiveren en wilde de kwestie vooral niet te groot maken. De bondscoach kon de lol van het incident wel inzien.

Dat bleek ook toen een journalist van 24sata zich tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tussen Canada en Kroatië voorstelde aan Herdman. De trainer stelde zelfs voor om met de bewuste voorpagina op de foto te gaan. De FIFA-officials waren echter onverbiddelijk en stonden dat niet toe. 'Misschien na de wedstrijd dan', zei Herdman.

De bondscoach nam het de Kroatische krant hoe dan ook niet kwalijk. 'Het is allemaal onderdeel van de show die hoort bij het WK, we moeten ook een beetje lol hebben', vertelde Herdman de journalist met een knipoog. 'Maar je weet wel dat het niet goed is als je vrouw belt en vraagt waarom je zo'n dikke buik hebt. Ze zei dat ik meer moest sporten.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.