Bom staat op barsten: Eiting en FC Volendam lijnrecht tegenover elkaar

Reacties

FC Twente wil Carel Eiting en Carel Eiting wil naar FC Twente. Op de achtergrond is echter een complex (en voor de buitenwacht schimmig) spel aan de gang, want hoewel FC Volendam beweert dat er absoluut geen vastgestelde afkoopsom in zijn contract staat en er gewoon onderhandeld moet worden over de transfersom, beweren andere betrokkenen precies het tegenovergestelde.

Bom staat op barsten: Eiting en FC Volendam lijnrecht tegenover elkaar
© Pro Shots

Twente heeft Eiting al een tijdje op de radar en het verhaal gaat dat de middenvelder voor een vastgesteld bedrag van naar verluidt rond de 400.000 euro op te pikken is bij Volendam. Eiting is met Twente al rond over een meerjarig contract en dus leek het een kwestie van het activeren van de clausule, maar daar denken ze bij Volendam anders over. De club beweerde namelijk dat er géén clausule is en geïnteresseerde clubs gewoon een marktconform bedrag op tafel moeten leggen. De Tukkers waren in de veronderstelling Eiting voor een paar ton op te kunnen halen. Volendam denkt zelf aan een bedrag van rond de 2,5 miljoen euro en haalde in De Telegraaf stevig uit naar Twente, naar aanleiding van een 'wonderlijk en onacceptabel' eerste bod op Eiting, dat rond de 400.000 euro zou liggen, het bedrag dat in zijn contract zou staan. Van de uiteindelijke transfersom gaat ook nog een deel naar de speler.

Ook wordt Twente verweten zich niet eerst bij Volendam gemeld te hebben om toestemming voor gesprekken met Eiting. Op de achtergrond was hij al rond met de club. Hoewel dit veel vaker gebeurt in de voetballerij, tilt Volendam daar gezien de ontwikkelingen zwaar aan. De club wist niet dat Eiting met Twente sprak. 

Plots volgde het bericht in de eerdergenoemde krant dat Volendam de optie in het contract van Eiting gelicht heeft, waardoor hij niet tot 2024, maar tot 2025 vastligt. Opvallend is vooral de timing van dat nieuws, juist nu de bom op barsten staat. Betrokkenen claimen dat Volendam 'eenzijdig informatie aan het lekken' is, er wél sprake is van een clausule, maar dat Twente, Volendam en ook Eiting struikelen over de interpretatie daarvan. De claim 'er is geen clausule' is ongenuanceerd. Want die is er wel degelijk. Onduidelijk is vooral wanneer die dan geldig zou zijn, onder welke voorwaarden en of het plotseling lichten van de optie iets aan het contract van Eiting heeft veranderd.

Volendam houdt ondertussen vast aan eerder gedane uitspraken en wil verder niets meer kwijt. Twente zegt de ontwikkelingen af te wachten. Beide clubs werken aan een oplossing, die er op korte termijn moet komen.

Hoe lang Eiting nog voor Volendam speelt, is nog maar de vraag. Met alles wat er gebeurd is en mogelijk nog gaat gebeuren, leert het verleden dat er haast geen weg meer terug is. De speler zal met zijn juristen naar opties kijken, wil naar FC Twente en hoopt op medewerking van Volendam, dat op zijn beurt keihard geld nodig heeft. De club hoopt vurig op een miljoenentransfer van Micky van de Ven, waardoor er vijftien procent van de uiteindelijke transfersom naar Volendam gaat.

Volendam bekijkt nog of Eiting zaterdag rond de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk met de pers mag praten, of dat het misschien beter is hem even niets te laten zeggen. Eén ding is duidelijk: Eiting wil een transfer en Twente hoopt nog altijd op zijn komst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.