Bolton derde dankij oplevingen Diouf

Newcastle United blijft sukkelen in het Premiership. Bolton Wanderers profiteerde van het wankele spel van The Magpies (1-2).

Een omstreden strafschop hielp Newcastle United aan de voorsprong die het op basis van het overwicht ook verdiende. Shola Ameobi mocht aanlegen vanaf elf meter, omdat Abdoulaye Faye met zijn hand aan de voorzet van Obafemi Martins zou hebben gezeten.

De wedstrijd kreeg tien minuten na rust een verrassende wending. Verantwoordelijk voor deze ommekeer was El-Hadji Diouf. De Senegalees scoorde twee keer in twee minuten. Newcastle United kon daarna niet meer de kracht vinden om deze dubbele tegenvaller te beantwoorden.

Newcastle stelt met een vijftiende plaats teleur, waar Bolton met een keurige derde plaats op positieve manier opvalt.