Bojan dirigeert Ajax naar oefenzege op Werder Bremen

Ajax heeft na Osasuna vrijdag ook Werder Bremen verslagen (2-3). Bij de beoogde basisploeg van trainer Frank de Boer had Bojan Krkic (foto's) vooral voor rust een belangrijke rol in Meppen.

De van Barcelona gehuurde aanvaller was in de eerste helft al twee keer dicht bij een doelpunt voor hij Daley Blind in de 38ste minuut in staat stelde om de score te openen. Vijf minuten later maakte hij zelf 0-2, nadat Siem de Jong hem in stelling had gebracht.

Ook in de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij, maar in de slotfase kwam Werder via Akpala terug in de wedstrijd. Christian Eriksen maakte er echter in de 88ste minuut 1-3 van, nadat hij de ver uitgekomen Sebastian Mielitz eenvoudig passeerde. In blessuretijd bepaalde Nils Petersen de eindstand op 2-3. Eljero Elia stichtte na rust veel gevaar namens de club uit Bremen.

Eerder op de vrijdag had een veredeld B-team van Ajax in Emmen nog met 1-0 gewonnen van het Spaanse Osasuna. Voor de Amsterdammers begint zaterdag over een week het nieuwe seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waarin AZ de tegenstander is. <br /><br />