Boere op recordjacht en NAC-suprematie

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Boere op recordjacht en NAC-suprematie

FC Oss-kanon Tom Boere bracht zijn seizoenstotaal op 31 goals en NAC Breda imponeerde aan de hand van Manchester City-huurling Manu García en eigen product Bart Meijers op bezoek bij lijstaanvoerder VVV-Venlo.

Topdrie van de week

Tom Boere (FC Oss)         8

Drie goals en een assist. Daar was Tom Boere weer eens. Het is een tijdje stil geweest rond de topscorer van de Jupiler League, maar de eindsprint lijkt ingezet. Boere tilde zijn totaal naar 31 treffers en werd daarmee de eerste topschutter op het tweede niveau sinds Erik Tammer in het seizoen 1991/92 die meer dan dertig goals maakte. Nog zes duels heeft hij om de jacht op het record van Heraclied Joop Schuman in te zetten. Is het onhaalbaar geachte aantal van 44 nog haalbaar? Voor de rekenaars: Boere speelt nog tegen Jong Utrecht, Jong PSV, Fortuna Sittard, FC Volendam, NAC Breda en De Graafschap.

Manu García (NAC Breda)             8

Een lust voor het oog. Manu García is veel te goed voor de Jupiler League. De Spaanse Manchester City-huurling stuwt zijn medespelers bij NAC Breda naar een hoog niveau. Is de Eredivisie-droom in Breda dan toch gerechtvaardigd? Het lijkt de enige mogelijkheid om bij NAC nog langer van Manu García te kunnen genieten. Zijn balbehandeling, zijn sublieme passjes, zijn inzicht, het ontstijgt het NAC-niveau ruimschoots. De samenwerking met City mag flops opgeleverd hebben, deze parel vergoedt alles.

Bart Meijers (NAC Breda)              8

Het is onbekend of Manchester City een wederdienst verlangt van NAC Breda, maar als ze getipt willen worden over een Nederlands talent dan is de naam van Bart Meijers noemen zo gek nog niet. Bartje Meijers uit Etten-Leur maakt indruk in het centrum van de verdediging bij NAC sinds hij debuteerde in het thuisduel met FC Volendam. NAC wil de twintigjarige speler een langdurige verbintenis laten tekenen. Bij Manchester City zullen de Bredanaars niet om een centrale verdediger hoeven, vragen want ze hebben Bart Meijers. Gewoon uit Noord-Brabant en goed genoeg.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 32ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 32
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,89
2. Tom Overtoom Almere City FC 6,64
3. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,52
4. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,48
5. Jorn Brondeel NAC Breda 6,37
6. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,34
7. Tim Coremans FC Dordrecht 6,31
8. Leroy Labylle MVV Maastricht 6,30
Nick Kuipers MVV Maastricht 6,30
10. Kees Kwakman FC Volendam 6,29

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.