Bodø/Glimt-trainer wijst op kracht AZ en bespreekt 'verloren zoon' in Alkmaar

Reacties

Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen weet waar voor zijn ploeg het gevaar schuilt voor de return tegen AZ in de Conference League. De Noorse coach ging ook in op zijn relatie met Hakon Evjen, aanvaller van de Alkmaarders.

Bodø/Glimt-trainer wijst op kracht AZ en bespreekt 'verloren zoon' in Alkmaar
© Pro Shots
AZ
AZ
nv
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

AZ ging vorige week in de absolute slotfase onderuit tegen Bodø/Glimt na een discutabele strafschop en moet donderdag winnen om door te bekeren in de Conference League. Knutsen ging woensdag op een persconferentie in op de kwaliteiten van de Alkmaarders.

De trainer van Bodø/Glimt verwacht een zware avond voor de regerend kampioen van Noorwegen. 'AZ is een topteam in Nederland en ze spelen met een hoge intensiteit. Ze werken heel hard en zijn moeilijk te bespelen doordat ze heel goed georganiseerd zijn', aldus Knutsen.

'Tegen AZ heb je niet veel tijd aan de bal. Ze zetten snel druk. Als zij in balbezit zijn, kunnen ze dominant spelen, maar ook heel snel en direct naar voren voetballen. Dan komen ze met meerdere spelers richting het stafschopgebied opzetten', verklaart de trainer van Bodø/Glimt.

Hakon Evjen
Bij AZ komt Knutsen weer Evjen tegen, die vorige week negentig minuten meedeed tegen zijn voormalig werkgever. In januari 2020 maakte de Noor de overstap van Bodø/Glimt naar AZ. 'Hakon is een geweldig, speciaal persoon. Ik beschouw hem als een zoon. Aan zijn spel zie je dat Hakon echt van voetbal houdt. Het is dan wel belangrijk dat hij zich vrij voelt. Hij is iemand die je niet teveel instructies mee moet geven, dan verlies je hem een beetje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.