AZ voelt zich bestolen in Bodø: 'Scheids ging gruwelijk in de fout'

Reacties

AZ leek donderdag met een gelijkspel te vertrekken uit Noorwegen, maar door een late strafschop wist Bodø/Glimt toch de overwinning op te eisen. Pantelis Hatzidiakos en aanvoerder Owen Wijndal hadden geen goed woord over voor de scheidsrechter uit Montenegro.

AZ voelt zich bestolen in Bodø: 'Scheids ging gruwelijk in de fout'
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
2 - 1
AZ
AZ

Hatzidiakos zette in de slotminuut een sliding in in het strafschopgebied en werkte daarmee de bal over de achterlijn, maar scheidsrechter Nikola Dabanovic kende tot verbazing van AZ een penalty toe aan de thuisploeg. Ola Solbakken schoot Bodø/Glimt vanaf elf meter naar de winst.

'Ik baal ontzettend, maar ik denk dat de scheidsrechter gelijk wist dat hij fout', zei Hatzidiakos bij ESPN. 'Iedereen in het stadion kon op het scherm zien dat het een tackle op de bal was. Maar ik vraag me af of de scheidsrechter zijn besluit dan nog kan terugdraaien. Er is ook geen VAR.'

'Ik vond het een uitstekende tackle. Ik zag hem ook twijfelen, hij gaf mij ook geen gele kaart. Hij wist dat hij gruwelijk in de fout was gegaan. Ik denk dat ik vanavond nog een rondje om het hotel ga lopen om af te koelen', aldus de Griekse verdediger van AZ.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vertrouwen
Wijndal kon ook niet geloven dat Bodø/Glimt een strafschop kreeg vanwege de sliding van Hatzidiakos. 'Ja, we voelen ons heel erg bestolen. Helaas is er ook geen VAR. Dit is doodzonde. Maar uiteindelijk is het ook aan ons om niet in zo'n situatie te komen. Dat is onze fout geweest', vertelde de aanvoerder van AZ.

Op de persconferentie sprak ook AZ-trainer Pascal Jansen zijn ongenoegen uit over de arbitrage en hij hoopt dat de UEFA gaat ingrijpen bij Conference League-duels. 'Als je dit toernooi serieus wilt nemen, moet er een VAR zijn', zei Jansen.

Over een week wacht de return tegen de kampioen van Noorwegen in Alkmaar. 'We kunnen ze zeker weten hebben. Het is een lastige tegenstander, dat weten we ook van de wedstrijden tegen AS Roma en Celitc, maar thuis moeten we het gewoon afmaken. Ik heb er nog alle vertrouwen in', besluit Wijndal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.