Bodø/Glimt begrijpt frustratie van AZ: 'Nee, het voelde niet als een strafschop'

Reacties

Bij AZ is men woedend op scheidsrechter Nikola Dabanovic, die donderdagavond vlak voor tijd een strafschop gaf aan FK Bodø/Glimt, nadat verdediger Pantelis Hatzidiakos bij zijn ingreep toch echt de bal had gespeeld. In Noorwegen hebben ze alle begrip voor de Alkmaarse frustratie.

Bodø/Glimt begrijpt frustratie van AZ: 'Nee, het voelde niet als een strafschop'
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
2 - 1
AZ
AZ

Het duel tussen Bodø/Glimt en AZ leek in een gelijkspel te gaan eindigen, maar dankzij het cadeautje van Dabanovic trok de thuisploeg toch nog aan het langste eind. 'Nee, het voelde inderdaad niet als een strafschop', gaf Glimt-aanvoerder Ulrik Saltnes na afloop toe. Hij was de speler die na het duel met Hatzidiakos naar de grond was gegaan en zo de late penalty voor zijn ploeg verdiende.

Kjetil Knutsen, de coach van Glimt, wist ook dat zijn ploeg wat hulp had gekregen. 'Ik begrijp dat we een beetje geluk gehad hebben', zei hij. Knutsen was het eens met zijn collega Pascal Jansen, die zei dat het vreemd is dat er geen VAR is in de knock-outfase van de Conference League. 'Zeker in dit stadium van het toernooi moet je daar gewoon gebruik van maken', zei Knutsen. Vervolgens, lachend: 'Maar vandaag was het toch wel mooi dat er géén VAR was.'

De beslissende strafschop werd binnengeschoten door Ole Solbakken. Hij vond het jammer dat hij 'slechts' de 2-1 maakte: 'Want we hadden deze wedstrijd allang kunnen beslissen. AZ gaf ons heel veel ruimte, daar hadden we meer mee moeten doen', stelde de matchwinner. Volgende week is de return in het AFAS Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.