Bochum haalt grootverdiener Fortuna Sittard terug naar Bundesliga

Reacties

Sebastian Polter verlaat Fortuna Sittard definitief voor een terugkeer in de Bundesliga. De dertigjarige aanvaller tekent een tweejarig contract bij promovendus VfL Bochum.

Bochum haalt grootverdiener Fortuna Sittard terug naar Bundesliga

Fortuna haalde de Duitse centrumspits de vorige zomer transfervrij op bij Union Berlin. In de Eredivisie kwam Polter tot 32 duels, waarin hij negen keer scoorde. Dat trok de aandacht van Bochum, dat zich afgelopen seizoen tot kampioen kroonde in de 2. Bundesliga. Met het vertrek van zijn aanvalsleider kan Fortuna ruimte vrijmaken voor de komst van nieuwe spelers. Of de Limburgse club een transfersom overhoudt aan de spits, is niet bekend.

Voor Polter, die voorheen onder contract stond bij VfL Wolfsburg, 1. FC Nürnberg, Mainz 05 en Queens Park Rangers, is de Bundesliga geen onbekend terrein. De aanvaller heeft al 64 wedstrijden en negen doelpunten achter zijn naam staan in de hoogste Duitse afdeling. 

Sambou
Fortuna Sittard kan tijdens de seizoensouverture tegen FC Twente nog geen beroep doen op Bassala Sambou. De aanvaller ondervindt de gevolgen van de Brexit. Vanwege zijn verhuurperiode aan Randers FC woonde Sambou afgelopen seizoen niet in Nederland, waardoor de 23-jarige Brit geen aanspraak maakte op de benodigde Nederlandse vergunningen. Fortuna Sittard stelt ondertussen alles in het werk om Sambou zo snel mogelijk speelgericht te krijgen en kijkt met de betrokken partijen en instanties naar een oplossing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.