Fortuna haalt Duarte, Polter vertrekt

Reacties

Fortuna Sittard is dicht bij het vastleggen van Deroy Duarte. De 22-jarige middenvelder komt transfervrij over van Sparta Rotterdam, waar hij vorig seizoen afzag van contractverlenging.

Fortuna haalt Duarte, Polter vertrekt
© Pro Shots

Duarte mikte in eerste instantie op een stap hogerop, maar de interesse vertaalde zich niet in een transfer. Bij Fortuna, waar hij indien goedgekeurd een meerjarig contract zal tekenen, komt hij als geroepen: de club kampt in de aanloop naar de competitiestart, thuis tegen FC Twente, met personele problemen op het middenveld. Duarte speelde de afgelopen periode voor Team VVCS. Indien fit lijkt hij in Sittard af te koersen op een snel debuut.

Fortuna gaat de competitie hoogstwaarschijnlijk in zonder Sebastian Polter. De Duitse spits onderhandelt al een paar dagen met VfL Bochum in zijn geboorteland. De dertigjarige Polter tekende vorig seizoen, zijn eerste in Nederland, voor negen goals en vijf assists. Hij werd er goed voor beloond: met een jaarsalaris van meer dan 500 duizend euro is hij de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis.

Met het vertrek van Polter kan Fortuna ruimte vrijmaken voor de komst van meer nieuwe spelers. Of de Limburgse club daarnaast nog een transfersom overhoudt aan de spits, is niet bekend. Ondertussen wordt er ook nog altijd getrokken aan Zian Flemming. Nadat biedingen van Nottingham Forest voor de middenvelder eerder al werden afgewezen, zet nu ook het Italiaanse Empoli veel te laag in volgens de beleidsbepalers in Sittard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.