Boadu en Stengs hebben de toekomst: 'Kunnen de beste van Oranje worden'

Reacties

Met Myron Boadu en Calvin Stengs meldden zich deze week twee debutanten bij Oranje. Bondscoach Ronald Koeman beleefde veel plezier aan het jeugdige enthousiasme van de twee AZ-spelers en voorspelde een grote toekomst voor het tweetal.

Boadu en Stengs hebben de toekomst: 'Kunnen de beste van Oranje worden'
© Pro Shots
Noord-Ierland
Noord-Ierland
0 - 0
Nederland
Nederland

'Ik ben altijd blij als je ziet dat jonge nieuwe spelers een beetje schroom hebben en zich daarna zo snel aanpassen aan de groep. Er is eerst een plezierig soort verlegenheid, maar je ziet dan al snel de lach op hun gezicht en dat ze genieten van deze kans. De spelers met wie ze trainen, kennen ze misschien alleen van televisie en daar kijken ze dan op een goede manier tegenop. Maar als je jezelf bent, je kwaliteiten laat zien en plezier hebt, is dat het allerbelangrijkst', sprak Koeman op de persconferentie in aanloop naar het EK-kwalificatieduel in en met Noord-Ierland.

Koeman zag dat Stengs en Boadu met open armen werden ontvangen door de rest van de groep. 'Iedereen is nu ook lief voor elkaar en dat is sowieso prettig. Dat je jezelf op je plek voelt en dat je gewaardeerd wordt. Met goede voetballers gaat dat altijd makkelijker. Vroeger kreeg je nog wel eens een tikkie of werd je afgezeken. Toen ik ooit zei dat ik spierpijn had, zei Piet Schrijvers dat ik het er maar uit moest lopen', haalde Koeman herinneringen op aan zijn eerste meters bij Oranje.

De bondscoach erkende na de eerste trainingen onder de indruk te zijn van de twee, die vanzelfsprekend nog wel genoeg te leren hebben. 'Ze zijn geweldige spelers. Ze zijn bij hun Nederlandse club al de beste spelers en bij Oranje kunnen ze dat ook worden. Dat zijn ze nog niet, maar dat is logisch als je achttien (Boad, red.) en twintig (Stengs, red.) bent. Dat kan wel komen, want die kwaliteit hebben ze wel als je kijkt naar de lange termijn.'

Toch wil Koeman niet alleen naar de lange termijn kijken als het om de twee gaat. 'Als je wordt geselecteerd kan je ook beginnen. Ze trainen nu op het allerhoogste niveau qua alles. Qua fysiek, qua snelheid, qua handeling. Vandaar dat het goed en belangrijk is voor hen als spelers en ons als trainers dat ze ook hier stappen kunnen maken. Als dat resulteert in een debuut is dat natuurlijk hartstikke mooi, maar het gaat om meerdere dingen.'

Prestatie Koeman: van uitgekotst Oranje naar mogelijk groepshoofd op EK
EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.