Bnei Yehuda incasseerde nog geen enkel doelpunt

PSV moet het Israelische Bnei Yehuda over twee duels verslaan om de groepsfase van de Europa League te bereiken. De Eindhovenaren spelen donderdagavond in het Bloomfield Stadion in Tel Aviv de heenwedstrijd. Voetbal International belicht de Israelische opponent.

Bnei Yehuda incasseerde nog geen enkel doelpunt

Bnei Yehuda dankt zijn optreden in de Europa League, de tweede Europese deelname ooit na 2005/06, aan een piekseizoen in de Israëlische Premier League. Na twee anonieme jaargangen waarin de hoofdmacht als negende eindigde, bekroonde de formatie van trainer Guy Luzon een goed seizoen 2008/09 als vijfde.

Vergeleken met de topclubs Maccabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv en Maccabi Haifa ligt het in 1936 opgerichte Bnei Yahuda lichtjaren achter. Slechts één keer, in 1990, waren De Gouden Duivels de beste van het land. Dat gebeurde onder leiding van coach Giora Spiegel, oud-speler van onder meer RC Strasbourg en Olympique Lyon en zelf 44-voudig international tussen 1965 en 1980. Bnei Yehuda heeft al drie Europa League-ronden achter de rug waarbij het FK Simurq Zaqatala (Azerbeidzjan), Dinaburg FC (Letland) en Paços Ferreira (Portugal) uitschakelde zonder treffers te incasseren. Anderzijds is het ten opzicht van PSV een nadeel dat voor Bnei Yehuda de nationale competitie pas komend weekeinde begint.

De selectie van de pas 34-jarige oefenmeester Luzon telt, vier buitenlandse krachten daargelaten, uitsluitend uit Israëliërs. Verdediger Dean Mori is de enige speler die vorige week deel uitmaakte van de Israëlische selectie voor het oefenduel met Noord-Ierland (1-1). Bnei Yehuda speelt zijn wedstrijden in het Bloomfield Stadion, ook het decor van de thuisduels van Hapoel Tel Aviv en Maccabi Tel Aviv.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen