PSV klopt zonder te imponeren Cherno More Varna

PSV heeft op eenvoudige wijze de laatste voorronde van de Europa League bereikt. De Eindhovenaren wonnen, net als in eigen huis, met 1-0 van de Cherno More Varna.

PSV-coach Fred Rutten had een basisplaats ingeruimd voor Stanislav Manolev. De Bulgaar kende geen gelukkig debuut. De Bulgaarse verdediger vergreep zich twee keer aan Miroslav Manolov. Eerst met een te harde tackle en daarna ving hij zijn opponent op met zijn elleboog. Scheidsrechter Thorsten Kinhöfer trok twee keer geel en de verdediger moest nog voor de pauze naar de kleedkamer.

De eerste helft kende een aftastende openingsfase. De thuisploeg had angst voor PSV dat niet echt hoefde met de 1-0 voorsprong uit Eindhoven op zak. Na een half uur maakten de Brabanders uit het niets de openingstreffer. Carlos Salcido gaf een goede voorzet en onder druk van Ola Toivonen kopte Mamoutou Coulibaly de bal voorbij zijn eigen doelman Ilko Pirgov.

Na rust kreeg de ploeg van Rutten kans op uitbreiding van de score, maar de noodzakelijke scherpte ontbrak bij de afwerking. Andreas Isaksson hield aan de andere kant gemakkelijk zijn doel schoon. De Zweedse keeper schrok alleen toen Manolov op de lat kopte. Isaksson werd bij die actie vastgehouden, maar dat was niet gezien door de Duitse leidsman.

Met speels gemak overleefde PSV de aanvallen van de Bulgaren en kwam er zelf met grote regelmaat gevaarlijk uit. Tot doelpunten kwamen beide ploegen niet meer.