NAC tegen Villarreal, Ajax en PSV treffen onbekenden

Van de vijf Nederlandse clubs in de Europa League heeft NAC Breda op papier het zwaarst geloot. De ploeg van trainer Robert Maaskant werd gekoppeld aan Villarreal. SC Heerenveen ontmoet het Griekse PAOK Saloniki, terwijl Ajax, PSV en FC Twente tegenstanders treffen uit respectievelijk Slowakije, Israël en Azerbeidzjan. Ajax moet het opnemen tegen de kampioen van Slowakije. Slovan Bratislava sneuvelde in de derde voorronde van de Champions League. De Slowaken verloren twee keer met 2-0 van Olympiakos Piraeus.

NAC tegen Villarreal, Ajax en PSV treffen onbekenden

Samuel Slovak is de bekendste speler van Slovan Bratislava. De 33-jarige middenvelder kwam in het verleden uit voor Tenerife en 1. FC Nürnberg. Coach is de Tsjech Dusan Uhrin. Hij was eerder bondscoach van Tsjechië en trainer van Sparta Praag. Uhrin is sinds deze zomer in dienst bij Slovan. Bekerwinnaar Heerenveen treft met PAOK Saloniki de club die vorig seizoen als tweede eindigde in Griekenland. Tijdens de play-offs na afloop van de competitie liep PAOK plaatsing voor de Champions League mis. In de derde voorronde van de Europa League rekenden de Grieken af met het Noorse Vålerengen IF (thuis 0-1, uit 1-2).

Met Europees kampioen Theodoris Zagorakis heeft PAOK een bekende voorzitter. De Portugees Fernando Santos is trainer bij de Grieken. De bekendste spelers zijn doelman Kostas Chalkias, de Italiaanse verdediger Bruno Cirillo en de middenvelders Pablo García en Sérgio Conceição. Na de relatief gemakkelijke confrontaties met FC Gandzasar Kapan en Polonia Warschau wacht NAC een zeer sterke tegenstander. Villarreal behoort al jaren tot de subtop van Spanje. El Submarino Amarillo eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Primera División.

Villarreal nam deze zomer afscheid van trainer Manuel Pellegrini, die de overstap maakte naar Real Madrid. Zijn plaats werd ingenomen door Ernesto Valverde. Grote aankoop van deze zomer was de Braziliaanse spits Nilmar. Verder herbergt de selectie spelers als de Spaanse internationals Joan Capdevila, Marcos Senna en Santi Cazorla en Italiaans international Giuseppe Rossi. Na de reis naar Bulgarije in de derde voorronde moet PSV nu nog een stukje verder weg. Bnei Yehuda is na Cherno More Varna de volgende Europese tegenstander van de Eindhovenaren. De Israëlische club overleefde al drie voorrondes. Tegenstanders waren Simurq Zaqatala (Azerbeidzjan), Dinaburg Daugavpils (Letland) en Paços Ferreira (Portugal). FC Twente treft een heel wat minder aansprekende tegenstander dan Sporting Lissabon. Voor de in de Champions League uitgeschakelde Tukkers rolde FK Qarabag uit de koker. Toch is de club uit Azerbeidzjan niet te onderschatten. FK Qarabag rekende in de tweede en derde voorronde van de Europa League af met respectievelijk Rosenborg BK en FC Honka.

Bekijk hier al onze video's