Blunder Mäenpää zorgt voor nieuwe nederlaag Willem II

Willem II lijkt zich op te mogen maken voor degradatie. Ook het restant van het eerder gestaakte duel met De Graafschap resulteerde in een tegenvaller. In de 33 minuten die nog op de klok stonden, werd in eigen huis dankzij een blunder van doelman Niki Mäenpää verloren: 0-1.

Op 12 november maakte scheidsrechter Eric Braamhaar na 56 minuten een einde aan het competitieduel tussen Willem II en De Graafschap. Bij een 0-0 stand oordeelde de arbiter van dienst dat hij op het kletsnatte veld niet langer gevaarlijke situaties kon uitsluiten.

Toen verdedigde Mäenpää (foto) ook al het Willem II-doel. Zijn basisplaats was destijds opvallend. Trainer Gert Heerkes slachtofferde goalie Davino Verhulst na een dramatische optreden tegen VVV-Venlo (1-4 nederlaag), waarin hij twee keer pijnlijk in de fout ging. Eerder in het seizoen had diezelfde Verhulst de Fin Mäenpää al uit het doel verdrongen. Enkele flaters kostten de Fin toen de kop.

Des te pijnlijker was dat een nieuwe blunder van Mäenpää de nederlaag van woensdag inluidde. De Fin liet een schot van Sjoerd Overgoor onder zijn lichaam door glippen: 0-1. Met nog negen minuten te gaan kon de thuisploeg de achterstand niet meer ongedaan maken en blijven de Tricoleres met slechts twee punten hekkensluiter.

Eerder kondigde het clubbestuur van Willem II al aan bij verlies tegen De Graafschap de noodscenario's uit de kast te halen. Beleidsmatig wordt vanaf heden rekening gehouden met degradatie naar de Jupiler League.

De Tilburgers verloren bovendien dit seizoen voor de zevende keer op rij een competitiewedstrijd in eigen huis (een Eredivisie-record) en bleven daarnaast voor de 22ste keer op rij zonder zege. Foto: VI Images