Blind over Van Gaal: 'Bewonderenswaardig hoe hij ermee omgaat'

Reacties

Danny Blind heeft dinsdagavond zijn bewondering uitgesproken over de professionaliteit van Louis van Gaal. De bondscoach onthulde zondag te lijden aan prostaatkanker.

Blind over Van Gaal: 'Bewonderenswaardig hoe hij ermee omgaat'
© Pro Shots

Blind was dinsdag te gast bij Ziggo Sport als analyticus van de Champions League-wedstrijden, maar werd uiteraard ook gevraagd naar een reactie op de onthulling van Van Gaal. 'Ik wist het natuurlijk al iets langer en heb hem ook de afgelopen periode meegemaakt. Ik vind het zó bewonderenswaardig dat hij tóch de focus zó op de wedstrijden en op het team kan blijven houden, ondanks dat je het natuurlijk voor jezelf een plek moet geven en ermee om moet gaan. Dat is gewoon zó professioneel', zei Blind.

De assistent-bondscoach kent Van Gaal door en door. Hij werkte als speler én als trainer veelvuldig met hem samen. Toch zegt Blind nauwelijks een verschil te zien bij Van Gaal, nu hij ziek is en behandeld moet worden. 'Ik weet het al een tijdje, maar ik merk er niets van. Dat blijkt ook, want de jongens hebben er ook niets van gemerkt. Dat is natuurlijk te prijzen, dat hij dat voor zichzelf houdt en zorgt dat de focus iedereen blijft op het doel: de wedstrijden proberen goed te spelen en te winnen. Dat kan hij gewoon nog steeds gewoon op een perfecte manier overbrengen.'

Blind werd ook gevraagd in hoeverre de ziekte van Van Gaal gevolgen heeft voor zijn aanwezigheid op het WK van komend najaar: Jullie gaan samen volle kracht richting Qatar, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken? 'Absoluut', reageerde Blind resoluut.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.