Blind en Sigthórsson terug, Cillessen en De Sa debuteren

Frank de Boer heeft voor de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan twee wijzigingen doorgevoerd in de opstelling van Ajax ten opzichte van het duel met Go Ahead Eagles (6-0). Nicolai Boilesen maakt plaats voor Daley Blind, Kolbeinn Sigthórsson is de vervanger van Bojan Krkic.

Blind en Sigthórsson terug, Cillessen en De Sa debuteren

Blind begon zaterdag in De Arena nog op de bank, evenals Sigthórsson en doelman Kenneth Vermeer, die sinds de 4-0 nederlaag tegen PSV Jasper Cillessen boven zich moet dulden in de hiërarchie. In tegenstelling tot Vermeer hebben Blind en Sigthórsson hun plek in de basisploeg heroverd. Sigthórsson was zaterdag ook al de vervanger van Bojan, die toen na vijf minuten uitviel met een hamstringblessure.

Dat De Boer verder geen wijzigingen doorvoerde, betekent dat Lesley de Sa opnieuw start als rechtsbuiten. De twintigjarige aanvaller maakt tegen Milan zijn debuut in de Champions League. Ook voor Cillessen is het zijn eerste optreden in het miljoenenbal.

AC Milan
Bij AC Milan treft Ajax slechts één Nederlander in de basis. Nigel de Jong start als controleur op het middenveld, maar Urby Emanuelson moet de linksbackpositie aan Kevin Constant laten. In de aanval van de Milanezen is Robinho de vervanger van de geblesseerde Stephan El Shaarawy.

Valter Birsa startte aanvankelijk op de plek van de eveneneens ontbrekende Kaká, maar moest vlak voor de aftrap afhaken. Daardoor schoof Riccardo Montolivo door naar de nummer 10-positie en kreeg De Jong Andrea Poli naast zich op het middenveld.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Moisander, Denswil, Blind; De Jong, Poulsen, Duarte; De Sa, Sigthórsson, Fischer.

Opstelling AC Milan: Abbiati; Abate, Zapata, Mexès, Constant; Poli, De Jong, Muntari; Montolivo; Balotelli, Robinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen