'Blijkbaar is het voor sommigen niet weggelegd dicht bij de uitsupporters te zitten'

Reacties

Jan-Willem van Dop baalt als een stekker van de ongeregeldheden bij het duel tussen Go Ahead Eagles en FC Twente. De algemeen directeur van de Deventenaren ziet dat er na de coronaperiode een verandering heeft plaatsgevonden.

'Blijkbaar is het voor sommigen niet weggelegd dicht bij de uitsupporters te zitten'
© @ESPNnl
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
2 - 0
FC Twente
FC Twente

Bij ESPN kreeg Van Dop de vraag of er sprake was van een zwarte dag, ondanks de knappe 2-0 zege van Go Ahead op FC Twente. 'Ja, dat is inderdaad de situatie. Het is heel erg jammer dat er toch niet met de emotie kan worden omgegaan. Dan moet je een stappenplan in werking laten treden, dat hebben we gedaan. Helaas was het nodig even van het veld te gaan. Een terechte beslissing van de scheidsrechter in samenspraak met de club.'

Uiteindelijk was de afkoelingsperiode wat nodig bleek om de rust terug te laten keren. 'Gelukkig zijn beide supportersgroepen achter hun team gaan staan en hebben we de wedstrijd uit kunnen spelen.'

Van Dop benadrukte dat de club er alles aan doet om dergelijke ongeregeldheden niet voor te laten komen. 'Het is actie reactie', doelde hij op het wangedrag van de fans van beide clubs nabij het uitvak. Er werd met vuuwerk en stoeltjes gegooid. 'We hebben het hier helaas twee jaar geleden één keer eerder gehad', vervolgde hij over de IJsselderby tegen PEC van destijds.

De directeur van Go Ahead vindt het incident van zondag niet op zichzelf staan. 'Na corona is men soms wat anders een stadion in gekomen, dat is niet te accepteren. Dit hoort niet bij het voetbal. Laten we hopen dat dit incidenten blijven en dat we met z'n allen naar het normale gaan. Blijkbaar is het voor sommigen niet weggelegd om dicht bij de supporters van de tegenstander te zitten', zo besloot van Dop, die wel benadrukte dat de goedwillende supporters niet over één kam geschoren moeten worden met het kleine groepje dat zoveel problemen veroorzaakt in Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.