Blessurezorgen voor Oranje-opponent Australië in Brazilië

Reacties

Oranje-opponent Australië zag drie spelers geblesseerd afhaken voor de tweede training in Brazilië, terwijl twee andere internationals aangepast trainden. Drieduizend lokale fans waren aanwezig bij de trainingssessie.

Blessurezorgen voor Oranje-opponent Australië in Brazilië

Australië arriveerde als allereerste WK-deelnemer in Brazilië, nadat maandag het laatste oefenduel in eigen land was geëindigd in een 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Afrika. Rechtsback Ivan Franjic (foto boven) raakte in die wedstrijd geblesseerd aan zijn knie. Vrijdag keek hij al toe bij de eerste training van de Socceroos in Vitoria en zaterdag ontbrak hij opnieuw.

Ook spelmaker Tom Rogic en spits Josh Kennedy deden niet mee. Volgens de officiële kanalen kregen zij rust en komt het WK zeker niet in gevaar. Rogic, die door Melbourne Victory gehuurd wordt van Celtic, wordt al maandenlang geteisterd door een liesblessure en speelde daardoor dit jaar slechts één volledige competitiewedstrijd. Kennedy kampt met rugklachten.

Ook routinier Mark Bresciano heeft last van zijn rug en trainde daardoor aangepast. Hetzelfde geldt voor aanvoerder Mile Jedinak, die een liesblessure heeft. Australië verwacht dat dit vijftal weer volledig inzetbaar is als het op 7 juni oefent tegen Kroatië. Maandag werkt het team van bondscoach Ange Postecoglou een trainingswedstrijd af tegen Parana, dat uitkomt op het tweede Braziliaanse niveau.

Nederland
Australië is op 18 juni de tweede tegenstander van Nederland op het WK. Vier dagen eerder nemen de Socceroos het al op tegen Chili, om op 23 juni af te sluiten tegen regerend wereldkampioen Spanje. Het is de vierde keer dat Australië deelneemt aan een WK.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.