Australië speelt gelijk in uitzwaaiduel met Zuid-Afrika

Reacties

De Australische nationale ploeg heeft de uitzwaaiwedstrijd in aanloop naar het WK met 1-1 gelijkgespeeld tegen Zuid-Afrika. In Sydney kwam de opponent van Oranje tijdens het WK snel terug van een achterstand.

Australië speelt gelijk in uitzwaaiduel met Zuid-Afrika

Tim Cahill maakte al koppend de openingsgoal van Ayanda Patosi ongedaan. Daarmee zette de middenvelder annex aanvaller zijn eerste duel als aanvoerder van Australië luister bij.  Het was voor hem zijn 32ste interlandgoal in 68 wedstrijden.

Verder dan 1-1 kwam de ploeg van Angelos Postecoglu ondanks de nodige kansen niet. Aan de zijde van Australië maakten Tommy Oar (FC Utrecht) en Jason Davidson (Heracles Almelo) hun opwachting, terwijl Ajacied Thulani Serero meedeed bij Bafana Bafana.

De Australiërs zullen na dit laatste duel op eigen bodem afreizen naar Brazilië, waar op 2 juni nog gehoopt wordt op een oefenwedstrijd. Dan moet daar nog wel een tegenstander voor worden gevonden. Op 6 juni is Kroatië de tegenstander in de laatste oefenwedstrijd.

Het WK begint voor Australië op 13 juni met een duel met Chili. Daarna zijn Oranje en Spanje de tegenstander in Groep B. Die wedstrijden zijn respectievelijk op 18 en 23 juni.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.