Blessures werpen smet op interlandweek van Oranje  

De interlandweek van Oranje is de voorbije dagen overschaduwd door blessureleed. Dinsdagavond liepen Rafael van der Vaart en Siem de Jong nog voor rust in het doelpuntloze gelijkspel tegen Colombia een kwetsuur op.

Blessures werpen smet op interlandweek van Oranje  

Van der Vaart verzwikte na een schop zijn enkel en kon niet meer op eigen kracht het veld verlaten. Onderzoek in het ziekenhuis in Amsterdam nam weliswaar de zorg weg over een ernstige blessure, maar hoe lang de spelverdeler van Hamburger SV uit de roulatie zal zijn moet nog blijken. De thuiswedstrijd van zondag tegen Hannover 96 lijkt wel moeilijk haalbaar.

'Gelukkig is er niets gebroken of gescheurd', vertelde bondscoach Louis van Gaal al wel over de blessure van Van der Vaart. 'Het is een verrekking, maar ik denk dat hij dit weekend niet zal spelen.'

Ajax
Ook Ajacied Siem de Jong is flink bezorgd over zijn blessure. Hij viel in de eerste helft uit met een hamstringblessure. 'Hopelijk valt het mee, maar het voelt niet goed. Alweer een blessure', verwijst hij naar de periode die hij bij Ajax moest laten lopen door een klaplong. Ook de gelegenheidsspits krijgt de komende dagen uitsluitsel.

Zijn uitvallen is voor Ajax-coach Frank de Boer een tweede tegenvaller. Kolbeinn Sigthórsson wacht mogelijk ook een afwezigheid van enkele weken door zijn in het eerste play-off-duel van IJsland opgelopen enkelblessure. Extra wrang was dat de eilandbewoners zonder de Ajax-spits het WK misten door met 2-0 te verliezen bij Kroatië. De Jong was de laatste weken in Amsterdam juist weer spits, terwijl Sigthórsson vanaf links opereerde.

De medische klachten van dinsdag zijn een vervolg op een al door blessures gekenmerkte week. Arjen Robben, Nigel de Jong, Bruno Martins Indi en Jetro Willems lieten al verstek gaan de voorbije dagen.

Voorafgaand aan het 2-2 gelijkspel tegen Japan haakten Robin van Persie, Dirk Kuijt, Jordy Clasie en Michel Vorm ook al af. Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay waren óók al niet beschikbaar. Ondanks de stortvloed aan afwezigen bleef de ploeg van bondscoach Louis van Gaal wel knap op de been tegen gerenommeerde landen als Japan (2-2) en Colombia. Daardoor bleef het Nederlands elftal ongeslagen in de twaalf interlands van 2013.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen