Ook Robben en De Jong haken af bij Nederlands elftal

In navolging van Bruno Martins Indi en Jetro Willems hebben ook Arjen Robben en Nigel de Jong moeten afzeggen voor het Nederlands elftal. Beiden zijn niet fit genoeg om dinsdag in de Amsterdam Arena aan te treden tegen Colombia.

Ook Robben en De Jong haken af bij Nederlands elftal

Zo is de selectie van bondscoach Louis van Gaal flink uitgedund door blessureleed. Robin van Persie, Dirk Kuijt, Wesley Sneijder, Jordy Clasie en Michel Vorm lieten al voor het duel van zaterdag met Japan (2-2) weten niet in actie te kunnen komen. Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay zijn al langer niet beschikbaar.

Martins Indi miste door een spierblessure ook al het treffen met de Aziaten. Willems, die inviel in dat duel, haakte vervolgens ook af. In de wedstrijd van zaterdag viel De Jong uit met een voetblessure. Hoewel hij aanvankelijk positief was over zijn beschikbaarheid voor het duel van morgen, moet hij het duel met topspits Radamel Falcao & co toch laten schieten.

Robben verdraaide tegen Japan al in de eerste minuut zijn enkel. In tegenstelling tot De Jong werd hij tijdens de training nog wel getest, maar ook hij mocht terugkeren naar zijn club toen bleek dat het treffen met de Colombianen te vroeg kwam.

Van Gaal haalde inmiddels al wel Vitesse-verdediger Patrick van Aanholt bij de selectie als vervanger voor Jetro Willems. Verdere wijzigingen zullen niet meer volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen