VI Opinie: Oranje geplaagd door problemen in opbouw

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer aandacht voor het Nederlands elftal.

VI Opinie: Oranje geplaagd door problemen in opbouw

Voetbaliconen Johan Cruijff en Willem van Hanegem maken zich namelijk zorgen over de opbouw van Oranje. Afgelopen zaterdag werd de laatste linie behoorlijk onder druk gezet door Japan (2-2) en lukte het Nederland niet daar onderuit te voetballen.

Cruijff zegt daarover dat de opbouw op dit moment een handicap is, terwijl dat vroeger een belangrijk wapen was van Oranje. Van Hanegem vreest vooral het WK. Hij stipt aan dat ook de mogelijke tegenstanders tijdens de eindronde van volgend jaar zomer de wedstrijd gezien hebben. En die weten waar Oranje kwetsbaar is.

Is het een kwestie van kwaliteit? Kiest bondscoach Louis van Gaal de juiste mensen achterin, of is het ook door toedoen van middenveld en aanval dat de defensie onder druk komt te staan? Tegen Japan had Oranje de grootste moeite overeind te blijven. Dinsdagavond treedt Oranje in de Amsterdam Arena aan tegen Colombia.

Het is afwachten hoe de laatst linie zich staande gaat houden tegen de gevreesde en offensief sterke tandem Radamel Falcao en James Rodríguez. Tegen België (2-0 zege voor Colombia) was AS Monaco-aanvaller Falcao wederom trefzeker voor de Zuid-Amerikanen.

Help de bondscoach met dit probleem. Laat kort en bondig weten hoe Van Gaal de problemen kan oplossen zodat Oranje goed beslagen ten ijs komt in Brazilië. Log in met jouw VI Account en geef je mening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.