Lens, De Jong en Van der Vaart al voor rust in de kleedkamer

De oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Colombia loopt niet bepaald vlekkeloos. Halverwege staat het in de Amsterdam Arena weliswaar nog 0-0, maar bondscoach Louis van Gaal moest al twee wissels gebruiken en zag Jeremain Lens bovendien met een rode kaart naar de kant gaan.

Lens kreeg het in de 35ste minuut aan de stok met zijn directe tegenstander Pablo Armero. De Colombiaanse linksback trapte na richting de rechtsbuiten van Oranje, die de speler van Napoli vervolgens bij de keel greep. Scheidsrechter Florian Meyer bestrafte alleen de reactie van Lens, de actie van aanstichter Armero zag hij over het hoofd.

In de daarop volgende minuten kwam Colombia nogmaals twee keer goed weg. Eerst kreeg PSV'er Santiago Arias slechts een gele kaart toen hij een elleboog gebruikte in een luchtduel. Ook Abel Aguilar mocht enigszins van geluk spreken dat een harde tackle aan het adres van Rafael van der Vaart slechts met geel werd bestraft.

Gevolg was wel dat Van der Vaart een minuut voor tijd geblesseerd naar de kant moest. Waar Leroy Fer de aanvallende middenvelder van Hamburger SV verving, was Van Gaal genoodzaakt om even daarvoor ook Luciano Narsingh het veld in te sturen. Aanleiding was het uitvallen van Siem de Jong (foto boven). De Ajacied blesseerde zich in een uiterste poging de bal langs de Colombiaande doelman Faryd Mondragon te tikken.