Blessure Courtois én kersverse vaders maken spoeling bij België erg dun

Reacties

Thibaut Courtois heeft zich moeten afmelden voor de komende interlands van België. Bondscoach Roberto Martínez heeft daardoor weinig meer te kiezen.

Blessure Courtois én kersverse vaders maken spoeling bij België erg dun
België
België
1 - 1
Ivoorkust
Ivoorkust

Een heupblessure weerhoudt Courtois ervan om de komende drie duels het doel van de Rode Duivels te verdedigen. De doelman verlaat daarom het trainingskamp en keert terug naar Real Madrid.

Door de absentie van Courtois moet Martínez zijn plannen wijzigen. De doelman van Real Madrid zou donderdagavond tegen Ivoorkust zijn plaats afstaan aan Simon Mignolet om vervolgens in de Nations League tegen Engeland en IJsland op respectievelijk 11 en 14 oktober weer onder de lat te staan.

Voor Mignolet betekent het dat de keeper van Club Brugge naar alle waarschijnlijkheid de drie interlands gaat spelen. De mogelijke andere kandidaten om Courtois te vervangen - Koen Casteels en Hendrik Van Crombrugge - zijn namelijk niet beschikbaar. Beiden zijn net vader geworden en niet geselecteerd. Martínez heeft Davy Roef (AA Gent) en Jong België-doelman Jens Teunckens (AEK Larnaca) als vervangers achter de hand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.