Soeverein België begint overtuigend aan Nations League

België is de Nations League zaterdagavond begonnen met een zege op Denemarken. Jason Denayer en Dries Mertens verzorgden de doelpunten in Kopenhagen.

Denemarken
Denemarken
0 - 2
België
België

In tegenstelling tot bij het Nederlands elftal kregen de spelers die deze zomer in Europees verband uitkwamen rust bij de Belgen. Vaste krachten als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Thomas Meunier kwamen daardoor niet in actie tegen de Denen. Romelu Lukaku, die eind augustus nog de finale van de Europa League speelde, stond wél gewoon aan de aftrap. Hetzelfde gold voor oud-Ajacieden Kasper Dolberg en Christian Eriksen bij de gastheren.

De bezoekers begonnen prima aan de wedstrijd in Denemarken. Yannick Carrasco was al vroeg dicht bij de openingstreffer met een lepe vrije trap. In plaats van de bal voor te geven zocht hij de verre bovenhoek, maar Kasper Schmeichel tikte de bal knap via de lat over. In de negende minuut was het alsnog raak voor België: Jason Denayer tikte de 0-1 binnen uit een hoekschop van Dries Mertens.

Denemarken wilde wel, maar kwam in het restant van de wedstrijd eigenlijk amper in de buurt van een gelijkmaker. De beste kansen waren voor de Belgen, onder anderen via Lukaku. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Na inzetten van Lukaku en Youri Tielemans kwam de bal voor de voeten van Mertens, die van dichtbij de 0-2 tegen de touwen schoot. In de slotfase maakte Martínez van de gelegenheid gebruik om Leandro Trossard en Jérémy Doku hun debuut te gunnen.

Voor België is het een prima start van de Nations League. De ploeg van Martínez neemt direct de koppositie in Groep 2. Engeland staat daar tweede na de 1-0 zege op IJsland eerder op de zaterdagavond. België geeft bovendien een vervolg aan een indrukwekkende reeks: het is de elfde overwinning op rij voor De Rode Duivels.