Blamage Marokko tegen Comoren ondanks enorme keepersfout

Een maand na het gelijkspel tegen het Kameroen van Clarence Seedorf heeft ook Marokko punten laten liggen tegen De Comoren in de jacht op een ticket voor het toernooi om de Afrika Cup. In de slotfase gaf de ploeg van bondscoach Hervé Renard, zonder Ajacieden Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech, de voorsprong uit handen (2-2).

De eilandengroep had het Kameroen vorige maand bij het debuut van Seedorf als bondscoach al lastig gemaakt (1-1). Ook Marokko kwam al vroeg in de problemen in het Stade Said Momamed Cheikh in Mitsamiouli, dat plaats biedt aan zo'n tweeduizend toeschouwers. El Fardou Ben Nabouhane, dit seizoen al negen keer trefzeker voor Rode Ster Belgrado, opende na negen minuten de score door hoog binnen te schieten na een voorzet vanaf rechts.

Na rust stelde Marokko, met voormalig Feyenoorder Karim El Ahmadi als aanvoerder en Nordin en Sofyan Amrabat in de basis, orde op zaken. In de 54ste minuut trok spits Khalid Boutaïb de stand gelijk met een diagonaal schot, acht minuten later profiteerde Nordin Amrabat van een enorme fout van doelman Ali Ahamada. De keeper van De Comoren schoot de bal na een terugspeelbal zomaar tegen de inlopende aanvaller van Al Nassr aan.

Dat leek voor Marokko voldoende voor de tweede zege in vier dagen tijd, maar in de slotfase pakten De Comoren toch nog een punt. Opnieuw was het sterspeler Ben Nabouhane die na een voorzet toesloeg. Waar het gelijkspel voor Seedorf niet direct consequenties had – Kameroen is als gastland geplaatst, maar doet wel gewoon mee aan de kwalificatiereeks – moet Marokko (zeven punten) nog aan de bak tegen Kameroen (november) en Malawi (maart).