Blackpool krijgt stevig pak slaag van Arsenal

Arsenal revancheerde zich voor de valse seizoenstart en dat ging ten koste van Blackpool. Tottenham Hotspur boekte een gelukkige overwinning.

Arsenal-Blackpool 6-0Een week na de eclatante 4-0 zege op Wigan Athletic staat Premier League-nieuwkomer Blackpool weer met beide benen op de grond. Arsenal toonde geen medelijden met de gasten, die na een half uur voor een onmogelijke opgave stonden. Ian Evatt werd met een rode kaart en een strafschop zwaar bestraft.

Vanaf de kant zag de Blackpool-verdediger Andrei Arshavin uit de penalty de voorsprong verdubbelen. Arsenal, dat vorige week met 1-1 gelijkspeelde tegen Liverpool, liep vervolgens uit naar een 6-0 overwinning. Theo Wallcott nam met een hattrick de halve productie voor zijn rekening. WK-finalisten Robin van Persie en Cesc Fabregas kwamen na een uur binnen de lijnen.

Stoke City-Tottenham Hotspur 1-2Gareth Bale was met twee doelpunten de matchwinner voor Tottenham Hotspur, dat met de nipte 2-1 overwinning goed weg kwam. Stoke City dacht in de slotfase de verdiende gelijkmaker op het scorebord te hebben gebracht, de inzet van Jon Walters leek over de lijn voordat Tottenham-aanvaller Peter Crouch de bal al dan niet met de hand had weggewerkt. Maar de arbitrale leiding wees alle claims van Stoke van de hand.

Everton-Wolverhampton Wanderers 1-1Everton, met John Heitinga in de basis, kwam in de eerste helft niet verder dan één doelpunt. De treffer van Tim Cahill was een magere afspiegeling van de verhoudingen. The Toffees verzuimden ruimer afstand te nemen en moesten na rust toezien hoe Wolverhampton Wanderers zich herpakte en dankzij Sylvan Ebanks-Blake een meer dan verdiend punt mee naar huis nam.