Arsenal loopt averij op tegen tiental Liverpool

Arsenal is het nieuwe seizoen gestart met een remise bij Liverpool (1-1). Na een vreemde scrimmage tekende Liverpool-doelman Reina voor een laat eigen doelpunt. Liverpool-speler Joe Cole (foto) ontving op slag van rust een rode kaart, waardoor het elftal van de nieuwe trainer Roy Hodgson het gehele tweede bedrijf met tien man acteerde.

Arsenal loopt averij op tegen tiental Liverpool

Bij Arsenal begonnen de vaste waarden Robin van Persie en Cesc Fabregas op de reservebank. Wenger achtte zijn twee sterspelers nog niet fit genoeg om in zijn basisopstelling op te nemen. Bij The Reds deed Hodgson wél een beroep op Dirk Kuyt. Ook de veelbesproken Javier Mascherano verscheen aan de aftrap. De Argentijn werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met een vertrek uit Engeland.

In een weinig verheffende eerste helft hielden de topploegen elkaar in de tang. In de slotminuut ontbrandde het duel. David N'Gog was bijna trefzeker met een kopbal, Arsenal-verdediger Gaël Clichy haalde de poging van de Fransman van de doellijn.

Dertig seconden later kreeg Joe Cole in zijn eerste competitiewedstrijd voor Liverpool de rode kaart. Arbiter van dienst Martin Atkinson bestrafte de middenvelder na een onbesuisde sliding op Arsenal-aanwinst Laurent Koscielny.

Na de onderbreking trok Liverpool zich met tien man allesbehalve terug. De strijdlust leverde direct in de eerste minuut succes op. N'Gog schoot vanuit een lastige hoek de bal hard en hoog in de korte hoek.

Arsenal, door de jaren heen geroemd om het goede positiespel, kon maar zelden een fatsoenlijke aanval op de mat leggen. Geen moment werd er geprofiteerd van de overtalsituatie. Ook het inbrengen van Robin van Persie en Theo Walcott bracht geen succes, maar na de ongelukkige actie van Liverpool-doelman Reina volgde alsnog de 1-1. Koscielny kreeg in de slotseconde eveneens de rode kaart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen