B-keuze Man United te sterk voor Everton

Manchester United had ondanks een opvallende roulatie van manager Alex Ferguson weinig problemen met Everton. Op Old Trafford won de koploper van het Premiership zonder Ruud van Nistelrooy en Ryan Giggs, en met Paul Scholes slechts als invaller, met 3-2. En die stand was nog erg flatteus was voor de bezoekers.

B-keuze Man United te sterk voor Everton

Everton dwong op bezoek Man United namelijk vrijwel niets af. The Blues kozen er ook tegen de B-keuze van Ferguson voor om de boel dicht te metselen met heel veel spelers achter de bal. Na rust liet de ploeg van manager David Moyes zich bovendien nog een paar keer van zijn slechtste kant zien.

De gekozen tactiek had niet veel succes. ManU mocht de bal op het middenveld rustig rond laten gaan. En zodra de handige jongens een actie inzetten, moesten de Everton-verdedigers meestal hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Vooral Cristiano Ronaldo had het naar zijn zin. De jonge Portugese dribbelaar dribbelde veel maar vergat zijn acties een vervolg te geven.

Toch haalde hij met zijn uitdagende acties het bloed onder de nagels van de Everton-spelers vandaan. Wayne Rooney was er eentje die zijn poging hem te elimineren met een gele kaart moest bekopen. Moyes verving hem vervolgens om erger te voorkomen.

Manchester United kwam binnen tien minuten op voorsprong toen Nicky Butt uit een rebound raak knalde. Gary Neville hielp Everton vervolgens met een eigen doelpunt langszij. Via een rake kopbal van Kléberson en een schot van dichtbij van David Bellion, liep United uit naar 3-1. In de slotfase zorgde invaller Duncan Ferguson voor de 3-2 eindstand.

Bekijk hier al onze video's