Toch voetbal in Serie A na bizarre situatie in Parma, maar uitstel dreigt

Reacties

Het zou zomaar kunnen dat de Serie A wordt stilgelegd vanwege het coronavirus. Dinsdag vindt er een topoverleg plaats. Zowel de spelersvakbond als de Minister van Sport is van mening dat opschorting van de competitie de beste oplossing is. Daardoor ontstond er bij Parma - SPAL een bizarre situatie.

Toch voetbal in Serie A na bizarre situatie in Parma, maar uitstel dreigt
© Pro Shots
Parma
Parma
0 - 1
SPAL
SPAL

Beide ploegen zouden zondagmiddag om 12.30 uur aftrappen, stonden in de spelerstunnel klaar om het veld op te gaan, toen doorsijpelde dat de minister oordeelde dat het beter is om de competitie per direct stil te leggen. De beide selecties keerden daarop terug naar de kleedkamers, waar zij te horen kregen dat de wedstrijd werd uitgesteld. Heel leven leek het erop alsof de wedstrijd zou worden afgelast, maar uiteindelijk werd er om 13.45 uur alsnog afgetrapt bij het eerste competitieduel in Italië van deze zondag. 

Toch lijkt het een kwestie van tijd tot de Serie A definitief wordt stilgelegd. De duels van deze zondag gaan voorlopig door, maar dinsdag is er in Rome een topoverleg ingelast om te beslissen over de resterende wedstrijden nu de regio Lombardije net als diverse andere noordelijke provincies is gesloten. Eerder werden er al meerdere wedstrijden afgelast en speelden veel ploegen in lege stadions, ook in Europees verband, maar nu is de kans dus aanwezig dat er voorlopig even helemaal niet gevoetbald gaat worden in Italië.

Dat is volgens de spelersvakbond in ieder geval de beste beslissing. 'Leg de competitie stil! Moet het nog duidelijker zijn? Stop met voetballen!', zo schreef voorzitter Damiano Tommasi op Twitter, met daarbij de hashtag #healthcomesfirst. Hij kreeg letterlijk minuten voor de aftrap van Parma - SPAL bijval van minister Vincenzo Spadafora. 'Ik deel de visie van Tommasi en ik steun zijn oproep om de competitie stil te leggen.' De spelersvakbond dreigt zelfs te gaan staken, liefst nog deze zondag. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.