Oranje Leeuwinnen in de ban van Corona-virus: knuffelverbod en luchtkusjes

Reacties

Geen paniek in het spelershotel van de Oranje Leeuwinnen. De wedstrijd Nederland-Canada zaterdagavond in Calais gaat vooralsnog gewoon door. VI-verslaggever Iwan van Duren bericht vanuit Frankrijk over de Corona-maatregelen bij de Oranje Leeuwinnen.

Oranje Leeuwinnen in de ban van Corona-virus: knuffelverbod en luchtkusjes
© Pro Shots

Een knuffelverbod. Dat leidde begin deze week nog tot grote hilariteit onder de grootste knuffelploeg van Nederland. Want dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Het was gisteren nog lachen, gieren, brullen toen de speelsters cameraman Ruud Beusink allemaal feliciteerden met zijn verjaardag door luchtkusjes te geven en door hun ellebogen tegen de zijne aan te houden. Boven de snelweg hingen lichtadvertenties waarbij weggebruikers werd opgeroepen onmiddellijk maatregelen te nemen bij indicaties die op het Corona-virus konden wijzen. Maar het voelde allemaal als erg ver weg. Gistermiddag speelden we in net hotel nog een potje tafelvoetbal met Daniëlle van de Donk, kletsten we uitgebreid met Sarina Wiegman en schudden menig hand.

Het was kortom ontspannen in het spelershotel. Was... want vlak na het avondeten zagen we de eerste bezorgde gezichten. De reden was het aangescherpte protocol rondom het Corona-virus vanuit Nederland, vanuit het RIVM om precies te zijn. Want nu adviseerde het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts het sociaal contact te beperken. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) wil geen enkel risico nemen en besloot prompt de twintigjarige PSV-verdedigster Aniek Nouwen en keeperstrainer Erskine Schoenmakers naar huis te sturen.

Beide Brabanders hadden last van hoesten en neusverkoudheid, maar bleken bij nadere inspectie gelukkig wel koortsvrij. Uiteraard zorgde dat ook voor veel appjes en telefoontjes van het thuisfront van de speelsters. 'Maar die zijn uitstekend op de hoogte. We nemen ze ook overal in mee. We volgden de beleidslijnen van het RIVM en die werden gewijzigd, daar komt het op neer', weet perschef Anja van Ginhoven vanuit het hotel. 'We hebben de speelsters vanaf gisteravond op de hoogte gebracht en verder is het nu prettig dat we samen zijn, zodat we ook iedereen in alle stappen kunnen informeren. Zie het vooral als een voorzorgsmaatregel.'

De wedstrijd tegen Canada in Calais vanavond kan wat de KNVB en de organisatie vooralsnog gewoon doorgaan. 'We verwachten vanavond maar een paar duizend mensen waaronder zo'n vijfhonderd supporters uit Nederland, die hoeven niet om te draaien want zoals het er nu naar uitziet gaat de wedstrijd gewoon door. We zitten wat dat betreft op een lijn met de organisatie. We zullen geen handen schudden, maar dat was in de eerste wedstrijd ook al zo. Verder gaan we gewoon door met de wedstrijdvoorbereiding.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.