UEFA bevestigt: Corona-virus heeft ook gevolgen voor Champions League

Reacties

Het was al min of meer bekend, maar nu heeft ook de UEFA bevestigd dat het Champions Leage-duel tussen Valencia en Atalanta Bergamo en het Europa League-duel tussen Internazionale en Getafe achter gesloten deuren worden gespeeld.

UEFA bevestigt: Corona-virus heeft ook gevolgen voor Champions League
© Pro Shots

Al sinds dinsdag was daar sprake van, nadat de Spaanse minister van volksgezondheid Salvador Illa had aangekondigd geen enkel risico te willen nemen met het oog op de verspreiding van het Corona-virus in Italië. Hij stelde daarom voor de Europese wedstrijden van Spaanse clubs tegen Italiaanse clubs zonder publiek te laten spelen.

De UEFA heeft dat verzoek nu dus officieel ingewilligd. Zodoende moet Valencia op dinsdag 10 maart in een leeg Mestalla een 4-1 achterstand zien goed te maken om alsnog de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Twee dagen later neemt Inter het zonder steun van de eigen fans op tegen Getafe in de achtste finale van de Europa League.

Eerder werd al bekend dat in Italië tot 3 april alle sportieve evenementen zonder publiek zullen worden afgewerkt. Dat geldt ook voor de topper tussen Juventus en Inter, die komende zondag net als enkele andere vorige week uitgestelde Serie A-duels wordt ingehaald. Voor de afgelaste wedstrijd tussen Inter en Sampdoria is nog geen datum gevonden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.