Bizarre schoppartij beslist na pingels in kwartfinale Copa Libertadores

Een wedstrijd in de kwartfinale van de Copa Libertadors is geëindigd in een gigantische schoppartij. Het duel tussen de Braziliaanse kemphanen Palmeiras en Atlético Mineiro werd beslist op strafschoppen, maar daarvoor had al een veldslag plaatsgevonden.

Palmeiras
Palmeiras
ns
0 - 0
Atlético Mineiro

In de heenwedstrijd was Atlético Mineiro nog voortvarend van start gegaan. Onder aanvoering van de in Europa ook bekende aanvaller Hulk koesterde het een 2-0 voorsprong. Op eigen veld ging het in de slotfase echter al mis en werd de gunstige uitgangspositie in blessuretijd uit handen gegeven (2-2).

Het tweede duel begon onder hoge druk. De eerste die daaronder bezweek was middenvelder Danilo. Na een gigantische doodschop moest hij nog binnen het half uur het veld met een rode kaart verlaten. Daardoor leek het een lastige opgave voor Palmeiras te worden. Zeker toen tien minuten voor tijd ook Gustavo Scarpa na een spijkerharde tackle rood zag.

Tegen de negen spelers van de thuisploeg kreeg Atlético Mineiro het duel echter niet in eigen voordeel beslist. Tot grote frustratie van de Chileen Eduardo Vargas. Koud in het veld kreeg hij in tien minuten tijd twee gele kaarten en moest hij dus ook het veld af.

In de verlenging werd niet gescoord, waardoor strafschoppen uitkomst moesten brengen. Hulk schoot nog feilloos raak, maar uiteindelijk was het ploeggenoot Rubens die miste voor Atlético Mineiro. Palmeiras maakte geen fout, waardoor het zich plaatst voor de halve finale.