Bizarre helft tussen City en AC Milan krijgt geen vervolg

De toeschouwers bij het openingsduel van het vriendschappelijke toernooi om de Audi Cup hebben tijdens de eerste helft waar voor hun geld gekregen. Binnen 36 minuten stond Manchester City met 5-0 voor tegen AC Milan, maar nog voor rust kwamen de Italianen terug tot 5-3. Dat bleek ook de eindstand.

Bizarre helft tussen City en AC Milan krijgt geen vervolg

De twee Europese grootmachten openden het toernooi waaraan ook gastheer Bayern München en het Braziliaanse São Paulo (zij treffen elkaar later vanavond in de andere halve finale) aan meedoen. Stevan Jovetic maakte zijn officieuze debuut voor Manchester City. Hij kwam deze zomer over van Fiorentina. AC Milan trad met Nigel de Jong, die zijn voormalige broodheer trof, in de basis aan.

De Nederlander moet zich rot geschrokken zijn van de eerste 36 minuten, want David Silva (foto), Micah Richards, Aleksandar Kolarov en Edin Dzeko (2) zorgen voor een ongekende weelde voor de Engelsen. Des te opvallender was dat AC Milan via Stephan El Sharaawy en Andrea Petagna nog voor rust enigszins orde op zaken stelde.

AC Milan, bij wie Urby Emanuelson na 65 minuten inviel, mocht overigens als excuus aanvoeren dat het door het nodige blessureleed enkele vaste waarden en vooral veel verdedigers moest missen. Het spektakel van voor rust was na de onderbreking ver te zoeken. Mede door de nodige wissels verdween het tempo uit het vriendschappelijke potje en bleef het in de Allianz Arena bij acht goals. City treft donderdag São Paulo of Bayern in de eindstrijd.

AC Milan-trainer Massimiliano Allegri wilde geen conclusies aan het dramatische begin van zijn ploeg verbinden. 'We hebben het slecht gedaan in het eerste half uur, maar we moeten nu niet gek gaan doen. We hadden zeven spelers van jonger dan twintig jaar. Veel van onze spelers hebben nog nooit in zo'n stadion gespeeld. Dus dit zegt niet zo veel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen