Fraai doelpunt doet blessureleed De Jong snel vergeten

Nigel de Jong heeft met een prachtige treffer zijn terugkeer op de velden bekrachtigd. De Oranje-international sprak zich ook uit over de mogelijke komst van Ola John naar AC Milan.

In de 38ste minuut vergrootte De Jong zaterdag op zeer fraaie wijze de voorsprong in het oefenduel met Valencia, dat uiteindelijk met 2-1 ten onder ging in het eigen Mestalla. Klik hier voor het doelpunt van de Oranje-international.

'Ik ben bijzonder trots op mijn doelpunt na alles wat ik het afgelopen half jaar heb doorstaan', zei De Jong na afloop. De middenvelder refereerde daarmee aan het achillespeesblessureleed dat hem afgelopen seizoen lang aan de kant heeft gehouden.

Maar De Jong heeft inmiddels het vizier gericht op de toekomst. Daarin krijgt hij mogelijk te maken met John, die in verband wordt gebracht met een overstap van Benfica naar AC Milan. 'Ola is een interessante speler. Hij is zeer jong en een goed talent.'

RobinhoAC Milan kreeg ook te maken met een tegenvaller. Robinho haalde door een blessure het einde van de wedstrijd niet. In de 25ste minuut maakte hij noodgedwongen plaats voor Urby Emanuelson. Zondag wordt duidelijk hoe lang de Braziliaanse aanvaller aan de kant staat.