Transferdagboek 26/07: Bale, John, Kondogbia, Suarez

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/07: Bale, John, Kondogbia, Suarez

'Wij hebben zeker interesse in Ola John. Hij is bij ons aangeboden en wij denken nu na over wat we moeten doen.' Het zijn de opvallende woorden van Adriano Galliani, vice-voorzitter van AC Milan, in de Portugese krant O Jogo. 'Ik kan niet zeggen of het een overgang op huurbasis of een directe overgang wordt.'

Dat laatste is onwaarschijnlijk. Milan houdt al een tijdje de hand op de knip. Aangezien John in Lissabon een contract tot medio 2017 heeft, zou Benfica graag vijftien miljoen euro voor de Nederlandse international ontvangen.

Sami Khedira zou bij Real Madrid wel eens overbodig kunnen worden. Volgens Sport zouden de Madrilenen immers Geoffrey Kondogbia willen overnemen van Sevilla. De jonge Franse middenvelder moet dan twaalf miljoen euro gaan kosten.

Chelsea, AS Monaco en Manchester City zouden de Duitse international graag een uitweg willen bieden mocht zijn perspectief op een basisplaats vertroebelen door de komst van Kondogbia. City-manager Manuel Pellegrini kondigde, om zijn ambities luister bij te zetten, vrijdag nog maar eens aan met Manchester City nog niet uitgewinkeld te zijn. Waarvan akte. Het verhaal over de transferperiode van Gareth Bale is er een van de nodige plotwendingen. Spaanse media menen inmiddels achterhaald te hebben wat Tottenham Hotspur overstag doet gaan. Alleen als Real Madrid, of andere belangstellenden, honderdtwintig miljoen euro op tafel leggen kan er gesproken worden met de linkspoot uit Wales.

En praten met Bale doet Tottenham Hotspur zelf ook, zo liet manager André Villas-Boas al weten. Over een contractverlenging welteverstaan. Mede door de interesse kan de linkspoot, die een jaar geleden nog bijtekende tot medio 2016, opnieuw een salarisverhoging tegemoet zien. De vraag is dan weer wel of Bale trek heeft in een nieuw contract bij de Londense club.

De Portugese coach benadrukte ook nog maar eens zeker in de markt te zijn voor Valencia-spits Roberto Soldado. Snel en adequaat handelen is dan wel gevraagd. Ook Liverpool is immers gecharmeerd van de Spaanse international. Zou Soldado bij Liverpool dan vervanger of aanvalsmaatje van Luis Suarez worden? Directeur Ian Ayre is duidelijk, hij heeft bevestigd dat zijn club een tweede bod van Arsenal op Luis Suarez heeft afgewezen. 'Het is niet onze intentie - en ook nooit geweest - om Luis te verkopen. We hebben twee verschillende aanbiedingen ontvangen van Arsenal en ze allebei afgewezen.'

Brendan Rodgers, manager van The Reds, zou een transfer van Suarez naar Noord-Londen niet begrijpen. 'Om eerlijk te zijn vraag ik me af of dat een stap vooruit is. Arsenal heeft een geweldige historie, maar Liverpool is een van de grootste clubs ter wereld.'

Een paar dagen voor de start van de competitie wacht John van den Brom nog steeds op enkele versterkingen. Maar bij Anderlecht zitten ze niet stil, waarbij Oussama Assaidi prioriteit nummer één zou zijn. Inderdaad is dat de voormalig aanvaller van SC Heerenveen die bij Liverpool overbodig is en ook in de belangstelling staat van Feyenoord en FC Twente.

Bij Anderlecht staat Assaidi al langer op het lijstje. In 2011 was de Marokkaan ook in beeld, maar werd hij net als de andere kandidaten Derk Boerrigter en Dries Mertens niet de opvolger van de vertrokken Mbark Boussoufa.

Van den Brom kan daarnaast mogelijk ook nog een oude bekende begroeten bij Anderlecht, want in België wordt geopperd dat Ismail Aissati de overstap gaat maken naar Brussel.

Mocht Aisatti bij Antalyaspor blijven, dan krijgt hij er een nieuwe aansprekende ploeggenoot bij. Na Milan Baros meent de Turkse nummer zeven tot een vergelijk te zijn gekomen met Anton Ferdinand. De 28-jarige verdediger, afgelopen half jaar door Queens Park Rangers verhuurd aan Bursaspor en broer van de bij Manchester United spelende Rio, gaat voor drie jaar tekenen. Althans, dat stelt voorzitter Gültekin Gencer. Dan over naar een transfer van een andere orde. Sandro Calabro (foto) bracht begin deze week via twitter: 'Primeur! Aangekomen in Oekraïne! Morgen onderhandelen... ' Maar het werd allerminst het beloofde land voor de aanvaller die na zijn afscheid bij Sparta Rotterdam zonder club zit.

Na de tweet 'onderhandelingen gaan behoorlijk stroef! Pfff vandaag wil ik eruit komen anders ben ik weg #home' volgde niet veel later een laatste update over zijn Oekraïense avontuur: 'Deal gaat niet door. Valse beloftes en geen goed gevoel bij... ' De naam van de club blijft in nevelen gehuld.

Bekijk hier al onze video's