Bikkel Zlatan rollebolt in de sneeuw, Onana zoekt de zon op

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bikkel Zlatan rollebolt in de sneeuw, Onana zoekt de zon op

Vraag je je weleens af wat Zlatan Ibrahimovic nou op kerstavond doet? Nou, de Zweed is er de man niet naar om met de hele familie bij de openhaard te gaan zitten. Kerst op zijn Zlatans.

Dare to Zlatan

Een video die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Collega Wayne Rooney heeft een wat minder intensieve voorbereiding op Boxing Day, zo vermoeden wij op basis van deze foto. Familieman Rooney neemt het maandagmiddag met Manchester United op tegen Sunderland (aftrap 16.00 uur).

• AZ-coach John van den Brom brengt op zijn manier een ode aan het kerstboomsysteem van Co Adriaanse.

'Kerst in Afrika is niet heel anders dan hier in Nederland. Natuurlijk, de zon schijnt en het is er warm in december. Bij ons is het rond de 30 graden met kerst.'
• Na een uitstekende eerste helft van het seizoen, waarin hij is uitgegroeid tot eerste doelman van Ajax, is André Onana voor even terug in Kameroen. Daar viert de twintigjarige goalie kerst met zijn familie. 'Ik probeer rond de kerstdagen natuurlijk wel fit te blijven. Ik beweeg veel, pak mijn rust en eet niet overdreven veel. Dat is trouwens wel moeilijk met mijn moeder in de keuken.' (Ajax.nl)

• Toen Manchester City en Arsenal elkaar onlangs troffen, bleek dat Alexis Sánchez niet zo op de hoogte is van alle ontwikkelingen in het hedendaagse topvoetbal. De aanvaller van Arsenal had geen idee wie Ilkay Gündogan was, zo liet hij weten aan City-doelman Claudio Bravo. Of was het een grap van de Chileen?

'Met alle respect, maar ik denk dat Messi van een ander niveau is.'
• Cristiano Ronaldo ontving eerder deze maand de Gouden Bal, maar volgens Pep Guardiola mag maar één voetballer zich de beste van de wereld noemen. En dat is Lionel Messi, de voormalige pupil van Guardiola. Eerder gaf ook Luis Enrique, de huidige trainer van Messi bij Barça, aan dat de Argentijn had moeten winnen.

• Al op jonge leeftijd liet Lionel Messi zien over veel talent te beschikken.

'Als Eden Hazard en Diego Costa geblesseerd waren geweest, had Chelsea dan ook bovenaan gestaan?'
• Chelsea is op dit moment koploper in de Premier League en dat komt volgens Jürgen Klopp vooral omdat de Londense club weinig te kampen heeft gehad met blessures. De manager van Liverpool kon zelf niet altijd over zijn beste spelers beschikken. 'Wij raakten Philippe Coutinho, Daniel Sturridge en Danny Ings kwijt op momenten dat we ze goed konden gebruiken.' (Sky Sports)

• In 2016 brak Rick Karsdorp definitief door en maakte hij zelfs zijn debuut in het Nederlands elftal. De rechtsback heeft dus wel een korte vakantie verdiend. Op Curaçao laadt hij de batterijen op voor de tweede helft van het seizoen.

🌞

Een foto die door rkarsdorp2 is geplaatst op

'Het was geweldig geweest om Ibrahimovic samen in een elftal gehad te hebben met Kevin Phillips.'
• Sunderland gaat zondag op Boxing Day op bezoek bij het Manchester United van Zlatan Ibrahimovic. In de zomer van 2002 hoopten The Black Cats de Zweedse spits nog over te nemen, maar dat plan mislukte. Ajax wilde Ibrahimovic, ondanks dat hij geen basisplaats had, niet verkopen en daar baalt toenmalid technisch directeur Mark Blackbourne nog steeds van. 'We zouden nooit meer een kans krijgen op opnieuw voor Zlatan te gaan.' (The Times)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.