Bijzondere situatie tussen Leipzig en Bayern opgelost

Reacties

Dayot Upamecano kan gewoon beginnen aan de voorbereiding met zijn nieuwe werkgever Bayern München. Door een contractuele kwestie moest de centrumverdediger de voorbereiding starten bij RB Leipzig, de club waar Upamecano van los werd geweekt. Deze situatie is nu opgelost.

Bijzondere situatie tussen Leipzig en Bayern opgelost
© Pro Shots

In februari van dit jaar betaalde Bayern München de clausule in het contract van Upamecano en werd de verdediger tot medio 2026 vastgelegd. Normaal gesproken had hij zich op 1 juli officieel speler van Bayern München mogen noemen, maar dat was niet het geval.

Tijdens de laatste contractverlenging van Upamecano had RB Leipzig immers een andere einddatum van het contract ingevoerd. De club had daardoor de zekerheid dat het ook over de mandekker kon beschikken, mocht het Bundesliga-seizoen onverhoopt worden uitgesteld wegens de coronapandemie. Dit gebeurde vorig jaar en daar wilde RB Leipzig zich tegen indekken.

Bayern München is maandag officieel begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en RB Leipzig meldt dat Der Rekordmeister een overeenstemming heeft bereikt met Die Roten Bullen om het contract per direct over te laten zetten. Het zal er op neer zijn gekomen dat Bayern München nog een kleine vergoeding heeft betaald aan RB Leipzig, hoewel de landskampioen spreekt van een gemoedelijke oplossing. Upamecano kon vroeg op vakantie na dit seizoen. Hij werd niet geselecteerd voor het EK met Frankrijk en op het EK Onder-21 werden de Fransen - met de scorende Upamecano - uitgeschakeld door Jong Oranje.

Voor Bayern München, dat op 24 juli oefent tegen Ajax, begint het seizoen op 7 augustus met de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Bremer SV. In de competitie is Borussia Mönchengladbach de eerste tegenstander op 13 augustus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.