Sevilla heeft zondag in de Primera División terrein moeten prijsgeven op Atlético Madrid, dat met dank aan Antoine Griezmann de druk op Barcelona opvoerde.

Athletic de Bilbao
2 - 0
Sevilla
Sevilla

Sevilla heeft de winterse transfermarkt al gebruikt om twee versterkingen te halen. Na Barcelona-aanvaller Munir El Haddadi maakt Ajacied Maximilian Wöber zich op voor een overgang naar de Andalusische club. Zonder de twee nieuwe gezichten werd donderdag in de strijd om de Copa del Rey gewonnen bij Athletic de Bilbao (1-3). Drie dagen later was San Mamés in de La Liga Sevilla minder goed gezind.

Iñaki Williams brak halverwege de eerste helft de ban. Voor de 24-jarige aanvaller was het een heuglijk en ook bijzonder moment. Het was zijn eerste goal in La Liga sinds begin december 2016. Het was ook de kroon op een mijlpaal, want zijn optreden tegen Sevilla was zijn honderdste wedstrijd voor Athletic op rij.

Voor de zeer welkome zege was het een voldoende basis. Sevilla, waar Quincy Promes en Munir na rust hun entree maakten, was niet bij machte om de eerste nederlaag sinds november (1-0 bij Standard Luik) te voorkomen. Sterker nog, Williams maakte het feest compleet door in de slotfase ook de 2-0 voor zijn rekening te nemen.

Atlético Madrid
1 - 0
Levante
Levante

Antoine Griezmann heeft zich zondag opnieuw laten gelden als de talisman van Atlético Madrid. De Franse aanvaller gaf een productieve reeks een vervolg door ook in zijn vijfde wedstrijd op rij te scoren. Na bijna een uur verzilverde hij een strafschop, waardoor hij zich voor de derde keer in de laatste vijf duels van de Rojiblancos de matchwinner werd. Door de nipte zege is Atlético op twee punten gekomen van koploper Barcelona, dat later op zondag Eibar speelt.