Bijzonder moment: Casillas zet eerste stappen op het trainingsveld

Reacties

Iker Casillas is terug, op het trainingsveld althans. De 38-jarige doelman van FC Porto kreeg in mei van dit jaar een hartinfarct en heeft voor het eerst sinds een half jaar weer een training afgewerkt.

Bijzonder moment: Casillas zet eerste stappen op het trainingsveld
© Pro Shots

Uit berichtgeving van het Spaanse medium AS blijkt dat het gaat om een individuele training, die niet langer dan een half uur geduurd zou hebben. Op Twitter deelde de 167-voudig international van Spanje zelf een foto waarop gebruikte voetbalschoenen te zien zijn. Het is een eerste stap in de revalidatie op het veld voor Casillas, die na de hartinfarct tijdens een training volgens medische experts nooit meer actief zou kunnen zijn als professioneel voetballer.

Aanvankelijk keerde de voormalig keeper van Real Madrid terug in de begeleidingsstaf van de Portugese topclub, waar hij nog altijd als teammanager fungeert. Nadat uit tests van Casillas eigen dokter bleek dat het medisch verantwoord is om te mikken op een terugkeer onder de lat besloot de Spanjaard daarvoor te gaan. Overigens kan het nog maanden duren voor Casillas daadwerkelijk aansluit bij de groepstraining. Maandag trainde hij nog individueel.

De doelman staat sinds 2015 onder contract bij FC Porto en was afgelopen seizoen nog een vaste waarde. Mede daarom besloot de club zijn contract met één jaar te verlengen. Agustín Marchesín is de voorlopige vervanger van Casillas onder de lat. Met de 31-jarige Argentijn als doelverdediger staat Porto momenteel twee punten achter koploper Benfica in de Primeira Liga. Op 12 december neemt de Portugese grootmacht het in de Europa League op tegen Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Meer Primeira Liga
Meer over Primeira Liga
Meer Casillas
Meer over Casillas
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.